Verduisterd

Vandaag een zonsverduistering!
Althans, een gedeeltelijke. Een derde ongeveer…Ja, in Egypte was ie totaal, had ik eigenlijk naartoe moeten gaan, maar ja…over drie weken is het Pasen en er moet nog zoveel gebeuren in de haven he, dus…
En ik wou niet NOG eens het risico lopen van dat er op het moment-suprème een wolkje voor de zon drijft…Ja, dat is echt gebeurd. De eclips van ’99, 11 augustus. Als een gek naar het noorden van Frankrijk gereden met Leo-Hans (ook zo’n gek) want daar zou de zon totaal verduisterd zijn. Maar ojee, het was akelig bewolkt…In het kader van Zoek de Zon Op zijn we net zolang doorgereden tot we eindelijk een stuk blauwe lucht zagen(vier landen in een uur tijd: Luxemburg, Duitsland, België en Frankrijk), en dat was bij Verdun. Daar op een heuvel gestaan, en met nog vijf minuten te gaan voor de totale eclips zag het er zonnig voor ons uit, er waren wel wat wolkjes hier en daar, maar het kon niet meer stuk in feite. Het werd intussen aardedonker, de nacht deed zijn intrede, nog 30 seconden te gaan, de filmcamera snorde, het werd heel stil in de omgeving en toen…. een WOLK! Precies op dát moment! Hij bleef er maar voor hangen, voor de rest was het nagenoeg onbewolkt, maar nét die ene… We konden nergens heen, want dan zou het al over zijn, de tijd was er niet voor. Eindelijk kwam de zon weer tevoorschijn…maar ja, het was al over en out.
Is dat niet ERG??? Half Europa doorgereden om naar een zielig WOLKJE te kijken &^%#@!!! (Excuus)
Maar goed, je moet het ook van de zonnige kant bekijken he…er zal heus nog wel eens ergens een totale eclips voorkomen, en dan heb je wat om naar uit te kijken. Zoals vandaag in Egypte. Maar ja, je moet wél prio’s stellen en dat is: de haven zomerklaar vóór de Paas.

Ik heb trouwens geen anecdota van vandaag…er is gewoon NIETS gebeurd verder. Saai he. Daarom als afsluiter de enige foto van vandaag; normaal is het zonschieten hier om 12 uur, maar deze was van 40 minuten later. (Klik voor groter formaat)
Laturrr!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s