Daggie vut

Geen havenblog vandaag.
Had een vrije dag (jaja, hoe is ’t mogelijk) dus ik als een speer naar die andere haven in de Haarlemmermeer. Ff laten bijkleppen door mijn oud-collegae aldaar…ben weer helemaal bijgepraat…toch wel weer gezellig hoor…Zo hoorde ik dat mijn ex-werkgever Multitronics overneemt, en binnen een paar weken gaan ze een paar honderd meter verhuizen naar een ruimere locatie in Plaza.
Ik kon zo weer beginnen daar…
Tja, het trekt wel hoor, dat werk, de collega’s, de hectiek van SPL, maar ik kan nou eenmaal geen twee baantjes gelijk doen.
En trouwens, je moet wel behoorlijk gestoord zijn om van dit aards paradijs af te gaan.
Een paar dagen is best wel interessant, maar dan heb je er al snel genoeg van (als Vlielander zijnde he) en je wilt dan maar één ding: terug!
Wil dus niet zeggen dat ik daar geen toffe tijd heb gehad, in tegendeel.

Het was behoorlijk cavok vandaag en met die temperaturen stromen dan gelijk de stranden vol. Hier een kijkje op het strand van het sjieke Noordwijk…

Dit is dus op een doodgewone doordeweekse dag als iedereen aan het werk is. Kan je nagaan hoe het in ’t weekend moet zijn!

Te SPL ff langs de taxiway 36L gestaan. Kijk ze eens zwaaien uit de cockpit – goed kijken hoor, het is te zien. (klik voor groot formaat, zoals alle foto’s)

En dan denken wij dat die klippers bij ons groot zijn….DIT is groot!

Deze KLEM A330 maakte zowat een schuiver bij de T/O.

De ellende is alleen: je moet die tijd in de gaten houden, anders mis je de boot. Kijk, vroeger kon je gerust om een uur of vijf vertrekken van onze Nationale. Als je alles tegen had (Afsluitdijk) dan was je nog ruim om tijd voor de boot. Hoef je nu niet meer aan te beginnen. Om drie uur moet je je al zenuwachtig maken tegenwoordig. Het is van de gekke gewoon! Om een uur of half vier staat alles al stil op de ringweg. Zelfs tot aan Purmerend kan je niet opschieten.
Er zijn gewoon veel te veel auto’s. Dat is het.

Maar de Chinees maakt alles weer goed. *)

Siejoe!

*) Iedere Vlielander aan de wal die met de avondboot teruggaat, gaat langs de Chinees. (Traditie)

Advertenties

Een gedachte over “Daggie vut

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s