Gekkehuus

HE HE EINDELIJK!!! Ja sorry hoor……zwak excuus misschien, maar ik had gewoon te weinig tijd voor de blog. Zes dagen ertussen, ja dat is veel in deze tijd, ik weet het. Er is nauwelijks tijd te vinden voor andere dingen momenteel.

Maar dat komt ook door de hectiek hoor. Hectiek? Jazeker, het was zelfs een compleet gekkenhuis hier gisteren. Ze hadden de 10 juni gepland voor TWEE races: de roeiwedstrijd Terschelling naar hier en de Oorlam-race. Dat betekende al in de middag de RODE VLAG. Ja zeg, wie bedenkt dat nou, twee races op hetzelfde tijdstip. Dus dat komt hierheen met tientallen volgboten met klippers en dergelijk. Daar los van kwam ook het gewone weekend-mooiweer publiek hierheen, plus bruine vloot. Dan wordt je geleefd hoor. Onze volledige bemanning de hele dag op dienst. Der Cornelius und der Lambert in de voorhaven en ikke het kantoor en omgeving en alles wat erbij komt.
Eén zo’n heksenketeldag vinden wij voldoende. Graag niet meer, dank u.

Ja, en dat mooie weer erbij he, dat maakt het helemaal hosanna. Het is hier momenteel 28 graden. Er lopen geen vakanties en toch hebben wij een slordige 160 boten in de haven…
Als die zo doorgaat beleven wij een topzomer. We wachten af.

Ik doe hieronder nog wat fotootjes, dan krijg je een idee he. Oja!…ik vind dat jullie best wat meer mogen reageren op mijn blogje hoor – vind ik helemaal niet erg. Beetje feedback ofzo vind ik leuk. Nou wordt er wel gereageerd de laatste tijd, maar dat komt vooral van één persoon. Ze kondigde al aan dat ze eens zou komen aanwaaien. En wie stond er zaterdagmiddag voor mijn neus? Mijn collega-blogger 10tineke. ff wat leuk IRL bijgechat enzo….ja, toch leuk als je het gezicht ziet van iemand van de blog. Was gezellig, 10! Ik doe je binnenkort nog een berichtje hoor…

Okee, komen ze. (Klik voor groot formaat)

1006_103 1006_104
Daar komt het spul allemaal aangevaren….

1006_109
Best wel een imposant gezicht.

1006_110
VOLLE BAK!!!

1006_112
De feesttent bij de SAR-hangaar

1006_116
ZWAAR in overtreding die lui…Eén of andere solexclub ofzo, geen idee. Wat zoeken die lui op Vlie?

P1010041
Moet je toch eens kijken, al die klippers daarbuiten…is ’t niet fraai?

P1010043
De RODE VLAG hangt. Betekent: Haven gestremd voor inkomende vaart. Was wel nodig ook…

Ons ‘douanehok’ was trouwens ingericht als EHBO-post. Ze hadden weinig te doen, totdat…..EMERGENCY-SPOEDSNELSNEL….naar de lange kant in de voorhaven…onbekend wat het is, maar het is SPOED!…De hele ploeg er met alle materiaal naartoe, met hartdefrillibators (of weetikveel hoe dat heet) en morfine en de hele rataplan….SPANNEND!…
Na een tijdje kwamen ze terug. ‘EN? EN?’…..Bedrukte gezichten…(ik dacht, oh! Patiënt  overleden)…’een SNEETJE!….een sneetje van nog geen CENTIMETER!’… ja, dat zeiden ze.
Ooohh wat erg! Nou sorry hoor, ik gaf het ook alleen maar door. NOU JA! Is er TOCH wat actie geweest 😉  Het kan niet altijd van dat relaxte zijn hoor.

Maar goed.
De dag zit er weer op (zondag) en we gaan ons weer opmaken voor een spannende week (misschien, geen idee). Ik hoop wat vaker te bloggen – anders mag je gerust het reactieformulier gebruiken.

Tot gauw!

Advertenties

Een gedachte over “Gekkehuus

  1. Ik wil best even reageren Patu. Je weblog is echt genieten. De dag begint met een mok sterke koffie en even kijken of je al weer iets geplaatst hebt. Sommige foto’s sla ik op. BEDANKT en 16 juli hopen we in de haven vast te knopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s