Zondagstormpje

Moin moin! (Noordduitsch),

Hoe het is? Nou, goed he. ’t Loopt aardig vol momenteel. Vak 4 – 5 is al helemaal bommetje, dus ‘k denk dat ’t de rode vlag wordt binnenkort.

We zijn druk doende om onze verse zomerhulp Joke in te werken, en dat gaat toch wel aardig dacht ik zo. Eerst het kantoorgebeuren en langzamerhand de hele zwik wat erbij komt (en dat is nogal wat).

Gister hadden we een stormpje te verwerken. Velen verkeken zich hierop, men vertrok van Harlingen met windkracht 4 en gaandeweg werd dat windkracht 7 – 8! Jaja…we begonnen hier zondagochtend heel rustig, zo van..nou, rustig dagje. Toen begon het steeds harder waaien en dan wordt men zenuwachtig in de haven. En natuurlijk zijn er nog dwazen die gaan manoeuvreren (het liefst met stalen bakken) en wat krijg je dan? Juist… boem is ho. Ik heb al van iemand gehoord dat ie voor 30 ruggen schade had opgelopen…kijk, dat hakt erin.  Verder nog wat problemen met jachtjes op het wad die naar binnen werden gehaald door de plaatselijke hulpdiensten en ja. ’t brengt gewoon allemaal hectiek met zich mee. Nou is dat niet zo erg, maar wat wél bezwaarlijk was…ik had m’n camera op kantoor en had niet eens tijd om die tussentijds op te halen, anders had ik hier wat actiemateriaal op kunnen zetten. Ja, zonde. Nou, bij ’t volgende stormpje neem ik ‘m echt mee hoor. Prio 1.

Maar nu (maandag) is het strandweer. De airco staat weer te loeien hierzo (broodnodig) en ik heb gehoord dat het later in de week weer richting de 30 graden gaat.
Nou, we zullen zien.

Je kan trouwens merken dat de vakanties zijn begonnen…we boeken vaak ligplaatsen voor minimaal een week, nou, dan weet je genoeg.

Groet!

 

Advertenties

Een gedachte over “Zondagstormpje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s