Te heet, te druk, maar….

Man man…dit is wel de limit hoor. Zo druk of ’t is, bedoel ik.  Haven is continu vol, de vakanties zijn allemaal begonnen (hoewel…de lagere scholen van ’t noorden hebben pas van ’t weekend vrij heb ik ergens gehoord…dus ’t wordt nóg drukker!)

Ik heb dus mooi nauwelijks de tijd voor een weblog, dan snap je wel.

Werken-eten-werken-eten-werken-slapen. In die volgorde, tot eind augustus.
Komt ook nog die halve marathon bij, 6 augustus is dat al. Brengt ook een hoop werk met zich mee als secretariaat zijnde. Gaan altijd dingen mis, waarvan je dacht dat je het goed op orde had.
Maar goed, het wordt weer een spektakel, gegarandeerd. De 10e x alweer. We mogen er alleen wel een boot bijbestellen, want er hebben zich al 400 ingeschreven. Die nemen aanhang mee, en het moet ook allemaal dezelfde zondagavond weer terug, dus tezamen met het gewone publiek. Dat wordt niks. Ik ga wel ff bellen met meneer Doeksen…
Ik gok op totaal 1000 deelnemers. Veel na-inschrijvingen (zoals altijd) en ook de jeugdloop (ook altijd zo’n dikke 200).
Duimen voor koel weer graag! (Met Nijmegen in ’t achterhoofd).

Gister een F-16 neergestort bij de hors…ik hoorde die reddingsheli wel steeds, maar ja, die hoor je de hele dag. Totdat er een badgast ermee kwam. Nou, hij is er veilig uitgesprongen in ieder geval. De Belg van vorig jaar had minder geluk.

De eerste braderie hebben we ook weer achter de rug. Gister nog even snel-snel tussen de bedrijven door tijdens mijn lunchpauze in de schiettent kunnen staan. Toch aardig wat omgezet (drie schoten voor een euro) samen met Keessie Loe (die viel in voor Suus). En wárm dat het was (en is)…zelfs hier…Moet je toch nagaan die stakkers op ’t continent. O, o…nee, hier hebben we de ‘koelste’ plek van 0031.

Hoeft voor mij niet hoor, die plakkerige hitte. O ja, lachen: mijn broertje was voor een paar jaar gedetacheerd op Curacao. Z’n dienst daar was voorbij en dat vond ie prima want ’t was ‘m veels te heet. O wat was ie blij dat ie weer naar dat kouwe kikkerlandje terugging. Wanten, sjaals, mutsen niet vergeten…Op SPL aangekomen liep ie met z’n bagage naar buiten…en tot z’n verbazing was het verdorie nóg heter dan daar! "Ik weel weer terug-ik wil weer terug!…"
Ja, lache… 🙂

Heb verder niks. Doe dus ff paar fotootjes van de situatie momenteel alhier.

Dsc00448
Zo goed als windstil…

Dsc00449
De glooing ter hoogte van de vuurtoren.

Dsc00450
Tja…het scheelt havengeld….

Dsc00451
Het bijzondere van dit plaatje is dat de hele zuidelijke kustlijn van Texel te zien is. Dat zie je maar een paar keer per jaar.

Dsc00452
De Costa Brava is er toch niks bij…zeg nou zelf.

Dsc00453
Lekker dobberen met een nieuwsgierig zeehondje vlakbij

Dsc00455
…Vlaggen hangen stil. Alleen de ‘onze’ doet z’n best….

Dsc00456
…en zo ligt het hier….

Dsc00457
…’s avonds loopt het meestal vol. Zie de rode vlaggen.

Dsc00460
…Romantisch plaatje om half elf ’s avonds….

Als je na het werk naar huis rijdt en je ziet zo’n tafereel als hierboven….dan vergeet je alle hectiek van de dag…
Veel koelte gewenst en tot de volgende keer!

Advertenties

2 gedachtes over “Te heet, te druk, maar….

  1. Hoe is de rode vlag situatie nu? Wij zitten met 3 kleine kinderen, dus liggen we liever in de haven. Voor welke tijd maken we nog een kans om binnen te komen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s