Straf

Mijn hemel zeg, ik weet niet eens meer wanneer ik voor ’t laatst geblogd heb, zo lang is het geleden…Ik zit nu zeker in de strafpunten he… Ja, ik ging er ook al een beetje van uit hoor, want het was 130% hectiek hierzo.
Steeds maar volle havens, en ja, dan ben je uitgepraat. En daar kwam nog bovenop de drukte die de ‘Halve’ met zich meebrengt. Ja, moet ik ook maar niet in het bestuur gaan zitten he. Maar het is voor een goed doel (Vlieland-promotie) en iedereen was tevreden. Toch meer dan duizend deelnemers totaal he, jaja, nou jij weer 🙂

Gisteravond hadden we het Vlielander Zeemansgebeuren hier op de speelweide. Dat stond al een tijdje gepland, maar het weer was niet al te best en er werd getwijfeld of het wel door zou gaan. Maar gelukkig, daar was het transportbedrijf Pronk en Van Randen en die offerden ons een truck, waarvan het zeil van het laadgedeelte aan één kant omhoog kan, dus…konden ze daar mooi in staan te zingen. Het ging dus zo en zo door, en gelukkig voor de omstanders bleef het droog.
Heb zelf een paar photootjes gemaakt daarvan. Even HIER klikken als je ze wil zien.

Heb een dagje vrij, hoera. Maar wat zie ik? Webcam is uitgevallen. Oei oei…nou, vanavond hoor, even pauze nu.
Er zijn er gisteren een hoop vertrokken uit de haven. Het wás vol, maar nu niet meer. Ja, die weersvoorspellingen doen ’t hem he. Dan horen ze windkracht 6, wetende dat ze zondag weer thuis moeten zijn, dus dan gaan ze maar vast.
Het is wel de bedoeling dat we nog een paar keer vol raken deze maand hoor….
Nu we het toch over het weer hebben…juni was perfect, juli was één lange hittegolf, maar augustus = herfst tot nu toe. Behalve afgelopen zondag dan (wat een mazzel hebben we toch altijd met de Halve). We moeten nog …ho, ik bedoel, IK moet nog…drie weken zwoegen, en dan beginnen onze vakanties al! Hoi hoi! Eerst ga ik, en als ik terug ben begint de Vlielandse Herfstvakantie voor de collegae. Anders dan aan de wal heeft Vlieland twee weken herfstvakantie in september (aan de wal hebben ze een weekje in oktober). Staat tegenover dat de scholen hier al een week bezig zijn, terwijl het Noorden nog tot begin september vakantie houdt.
En voor je ’t weet zit je dan weer uit te kijken naar de Sinterklaas en ’t wintergebeuren met al z’n verenigingen. Da’s weer een ander leven. Maar goed ook, want na ’t seizoen kan je geen boot meer zien! Je zal dit ’t hele jaar door hebben….nee, je moet altijd iets om uit te kijken hebben. We smachten nu naar het winterseizoen, en als ’t januari is, dan kijken we alweer uit naar ’t zomerseizoen.
Dat houdt je fris.

Ok, ik zal zien dat ik wat meer blog. Moet kunnen nu, toch?

Tot later!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s