Laatste septemberweekend

-Wow! Wat een weekend was het weer.
En wat een weer was het dit weekend 😉

Zo’n 150 passanten in de haven…en ja, we hadden er al een beetje op gerekend. Want alle boten liggen nog in het water en met een beetje mooi weer besluit men makkelijk dan om naar de eilanden te varen. En het was mooi weer, plus: het tij liep ook nog goed.

Vrijdag liep het al aardig binnen, we hadden ’s avonds al twee dik aan elke steiger. Zaterdag zou het helemaal vol kunnen lopen. In je eentje kan je dat dus nooit bestieren, maar gelukkig kon onze Ysbrand (onze vaste zomerhulp van voorgaande jaren – ‘helaas’ voor ons heeft ie nu werk gevonden) zich een weekend vrijmaken en kwam mij te hulp. Was wel nodig ook! Want zaterdagdagmiddag was het weer in colonne de haven in, met daarbij ook nog een flink aantal bruine jongens.

Heb een paar photootjes van de situatie van gistermiddag. Sorry voor de slechte kwaliteit, maar het begon al donker te worden en het was ook nog bewolkt.
  P1010017P1010018

P1010019 P1010020_2

Zo was het dus.
Kreeg vaak te horen waar Lammert en Cornelis toch waren. Nou, Vlielander Herfstvakantie dus. Heel Vlieland is naar Turkije. Daar zoeken ze mekaar weer op op zo’n onbeperkt gratis-drinken park. Ja, gebeurt echt hoor… Ik snap er helemaal niks van, MIJ niet gezien in ieder geval. Ik wil juist a) ueberhaupt geen Vlielanders meer zien tijdens mijn vakantie en b) liefst ook geen Nederlanders. Je ziet mekaar elke dag al. tot vervelens toe. En ’s winters kan je mekaar helemaal niet meer ontlopen.
Nee hoor, ben je gek zeg.

Cornelis is helemaal naar Noord-Limbabwe, maar Lammert is verstandiger en is naar Denemarken. Nee, niet met de boot (heeft ie niet eens), maar met de auto. Hij kan geen boot meer zien namelijk. 

Verder eigenlijk weinig nieuws. Ja, ik sta er een week alleen voor, hierzo in de haven. Mwoah, moet lukken toch. Als het maar niet zo gek druk wordt als gisteren, want…ach, hoewel, waarom ook niet. Laat maar komen hoor, toemaar. Wat kan ’t ook schelen.
’t Is trouwens al oktober volgende week. Ik weet nog van vorig jaar dat ik constant de wacht moest houden in de havenmond. Het was al een paar weken oostenwind en er was dus extra weinig water. Er lag een drempel van heb ik jou daar aan de groene kant, en al je meer dan 1,30 stak dan had je al een probleem. Er zaten dus vaak jachten vast. Dus ik posteerde me dan daarzo, en kwam er weer een diepstekend jacht aan dan ging ik die waarschuwen. Op een gegeven moment stond er niet meer dan 50 cm!
Pas van ’t voorjaar is het uitgebaggerd, maar het is nu weer aardig raak: aan de groene kant is het vrij ondiep. Dus: de rode kant aanhouden!

Goed, ik zal nog even een paar photootjes doen van mijn vakantie in Ierland, want ik heb verder geen inspiratie meer.
Het is toch zo’n mooi land… (niet allemaal naartoe gaan hoor, het is nu nog rustig en gemoedelijk daar)…
0114
0120
0139 
0149

Zo. Dat was het weer.
Zou zeggen: tot de volgende blog maar weer (en de groeten van Ysbrand moest ik doen 🙂 )

Doeg!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s