Franekeradeels uitje

Hoi!

De hele club hadden we hier op visite dit weekend. Welke club? Nou, uit Franeker. De Watersportvereniging (nou..spórt.. 😉 ) Normaal reserveren we niet, alleen maar voor heel trouwe klanten gasten, en dat zijn ze, want je kunt er gif op innemen of ieder weekend liggen hier wel een paar uut Frentsjer. Even koffie drinken op ’t havenkantoor, praatje pot en dan weer terug.
Dus vandaar dat ik maarliefst driekwart steiger voor hun heb afgezet, en dat was maar goed ook! Het werd verdorie nog druk, zo op ’t late tij van zaterdagmiddag. Vanaf een uur of vier rolde het spul allemaal binnen hier – meer dan verwacht. ’s Ochtends nog lege steigers en in de namiddag kwam het zelfs hier en daar tot drie dik te liggen. Het lag wel niet helemaal volgens het boekje, maar ja, ik moest op kantoor zijn terwijl ik ook eigenlijk in de haven moest zijn om ’t spul neer te leggen. Maar de kassa heeft dan prioriteit (wij moeten ook nog de winter doorkomen…).
Maar goed, de Franekers lagen er goed bij, gezellig ‘onder ons’ en ze hebben een leuk weekend beleefd – heb ik gehoord van intimi.
Ik doe even een photootje van de situatie van een uur of half vijf (later lagen er nog veel meer maar toen werd ’t te donker voor een plaatje).
P1010002_2
Niet slecht voor eind september…

Oja! Moet je deze zien. Sinds we draadloos Internet hebben kun je deze taferelen verwachten:
P1010003_4
Her en der tref je surfende badgasten. Toch handig, zo’n Internetsignaal.

Ok, ik miste een paar dagen geleden de waterhoos. Ik ben er nog steeds niet overheen. Maar gister was het ook een mooi schouwspel hier voor de deur. Boven Terschelling groeide in een paar minuten tijd een joekel van een buienwolk. Het stoof omhoog als een gek, leek wel of ze een atoombom op Terschelling hadden gegooid –  geweldig! Daar heb ik wél een photo van gemaakt, kijk maar: (klik voor groter formaat – zoals alle plaatjes trouwens)

 

Wat een bloemkool he….

En toen was het zondagochtend (vanochtend dus) en normaal is het zo dat wat er zaterdag gekomen is, ook weer vertrekt. Men moet weer immers bij de baas verschijnen op maandagmorgen.  Maar wat schertst mijn verbazing…alle steigers waren nog bezet! Okee, één dik…maar toch. Wat me wél opviel was dat er heel veel Duitse vlaggen waren. Even navragen en…ja hoor. De Duitsers hebben Herbstferien! Vandaar…. Dus wat je ziet varen deze week, het zijn Duitsers. Nou, zo blijft er toch wat rxf6ring im Hafen. Gezellig toch.
En…ze hebben perfécte Bratwurst, laat dat gezegd zijn.

Ondertussen kwam er een extra stormwaarschuwing op kanaal 2: ‘in buien kunnen windstoten met kracht 10 voorkomen’. Uh-ohh….werk aan de winkel. Na sluitingstijd moest ik dus de boten langs. Eén voor één. Allemaal vertellen dat ze moeten oppassen, als ze blijven een extra lijntje zetten enzo. Kijk, zo kom je je uren wel door.
Achteraf kwam het niet. Bleef wel hard waaien, kracht zes, maar daar bleef het bij. Maar goed, het kán gebeuren he, en dan kan je ’t beter voor wezen.

Goed, het zit er weer op. Een week alleen gedraaid en alles was onder controle en in de macht om het zomaar eens uit te drukken op z’n Lambertiaans. Nu een paar daagje vrij.

Bis die nxe4chste mal!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s