Kerstvakantiekriebels

Dag allemaal!

Wat een rust he…ik dacht, weetjewat? Ik doe es heel ff een klein bloggie tussendoor. We zitten dan wel in de winterslaap, maar ik vind toch wel dat ik zo nu en dan een levensteken mag geven.

Er is weinig gebeurd hoor, vanaf november tot nu, zegmaar. Anders had ik dat echt wel gemeld. Het kerstkaartengebeuren is weer achter de rug…ik dacht hup, gelijk maar actie na de Sinterklaas, want ja, het is al met al nog een beste bult werk. (Voor wie de kaart heeft: de foto komt van deze blog af – misschien kwam het al bekend voor – begin oktober). Over foto’s gesproken…elke dag geeft weer een ander geweldig schouwspel…zonsopkomst, zonsondergang…je komt ogen tekort. Zo fietste ik gisterochtend naar kantoor..zon was nog niet op en het was windstil…en dan even via de dijk naar kantoor….om de vijf meter stapte ik af…práchtig, dat wad. Elke minuut is het weer anders…geweldig….ik heb ook best wat afgeknipt onderweg. Kijk maar eens (klik op de foto’s voor groot formaat):

Dsc00982_1

Dsc00984

Dsc00985

Dsc00986

Dsc00989

Dsc00990

Dsc00994

Dsc00995

Dsc00997

Dsc00998

…en zo is het eigenlijk elke ochtend. Steeds anders. Ja, ok, grijs en grauw met regen en wind hebben we ook gehad hoor, maar dit vergoedt veel. En terwijl ik dit typ is er weer een geweldige zonsondergang. Heb eigenlijk niet eens tijd om te tikken 😉  Maar het lijkt op deze: http://www.waddenhavenvlieland.nl/

Gister de vlaggenmast versierd met 9 meter lichtjes (te zien vanaf de BS4 heb ik gehoord 😉 ) en verder hangen de kerstkaarten van de gasten weer aan een touw op kantoor. Nee; we hebben géén boom. Die zijn er immers genoeg, 100 meter lopen vanaf het kantoor.

Heb net maar even de ramen gesopt, want door al dat zout kon je niet meer fatsoenlijk naar buiten kijken. Vooral het raam van de webcam is nu schoon. Dus geen klachten meer hoor! Heb het ook gedaan met het oog op de Kerstvakantie natuurlijk. Het moet toch een beetje netjes aanzien voor de klant, ik bedoel badgast, ik bedoel gast. We hebben nog in ieder geval een week lang rustig weer, dus anders had ik dat ramenlappen wel gelaten natuurlijk.  Misschien blijft dat hogedrukgebied wel een paar maanden hangen…zou geweldig zijn…eindelijk schaatsen! Op de Kroon’s Polders ligt weer genoeg water heb ik gezien. Laat de vorst maar komen!

Verder zijn de tarieven bekend voor volgend jaar. Heb ze staan op de website. Het goede nieuws is dat de stroomkosten voor de gast gehalveerd worden (2 KWh voor 50 cent i.p.v. 1 KWh). Slechte nieuws? Nou ja, liggeld een beetje omhoog, da’s alles. Valt dus mee he 😉

Zondag ons jaarlijkse etentje gehad (personeel en bestuur) bij de ..onee, mag geen reclame maken…maar het was heerlijk eten daar, en heel gezellig ook nog. Jammer dat de Lammert er niet was. Gister een off-day (toch weer teveel gehad klaarblijkelijk).

Verder niet zoveel te melden…ben benieuwd of ik het druk krijg…nou, met mooi weer kunnen er zomaar 30-40 boten komen hoor. Krijg ik het druk! Moet ik wel weer aan wennen hoor. Ik heb trouwens wel even een waarschuwing op de site geplaatst: de steigers zijn wit. Ik herhaal: de steigers zijn wit. En ik ga ze lekker NIET afspuiten! Dat doen we van ’t voorjaar weer, je blijft bezig zeg. Gekke Gerrit ja… Maar dan weten ze het tenminste. (Of niet, doet er ook niet toe).

Zelf heb ik nog dienst tot 5 januari en dan ben ik de rest van de maand NIET bereikbaar. Zoveel dingen te ondernemen nog, en voor je het weet is het weer 1 maart, dus ja. Huppekee he.

Ik doe nog wel een blogje voor die tijd hoor.

Zou zeggen, groetjes en tot de volgende!

Advertenties

2 gedachtes over “Kerstvakantiekriebels

  1. Prachtige foto’s! Bedankt. Ik ga er weer 1 als achtergrond gebruiken. Een oppepper in dit sombere jaargetijde, en vast voorpret voor mei als we weer naar Vlieland gaan.
    groetjes, Annelies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s