Welkom in het nieuwe jaar!

Jahaaaa daar zijn we weer!
Na de Nieuwjaarsduik twee weken ziek geweest (half Vlieland lag horizontaal) en daarna er even lekker tussenuit geknepen..België, Franse kust, Sporthuis Centrum…heerlijk om even eens geen Vlielanders te zien.

En dan nu: Het eerste blogje van het jaar.
WAT zal het worden….nou…één punt is al duidelijk. We krijgen een grote haven, mensen! Jaja, de gemeenteraad heeft besloten. Er gaat hiet wat plaatsvinden…van grote omvang. Volgend jaar hebben we een grote haven. Dan kunnen we kwaliteit bieden…wat een comfort…geen geklauter meer over alle boten…mooi overzichtelijk voor ons.
In de haven zelf zal dit seizoen niets plaatsvinden, dus jullie kunnen rustig binnenvaren. Kom nog maar even de sfeer van vroeger proeven, volgend jaar is het helemaal anders…dus opschieten!

Het is natuurlijk rustig momenteel. Aan steiger 10 ligt een gast, en da’s al. We zijn nu de software aan het updaten en optimaliseren, dan kunnen we met een gerust hart het seizoen in hier op ’t kantoor. Daar draait gewoon de hele haven op. Het is voor ons gewoon niet voor te stellen hoe dat vroeger allemaal ging…met bonnetjes, kladblok…handgemaakte facturen..oei, ik moet er niet aan denken.

En het schiet alweer op..nog een maandje en we komen weer uit de winterslaap…de Krokus begint..en daarna duiken we de haven weer in om alles seizoensklaar te maken.
Nog even hopen op een vorstperiode, dan kunnen we eindelijk eens schaatsen. Want er ligt nu een water overal..geweldig…De Kroon’s Polders bijvoorbeeld…je kan zo rondjes van een kilometer maken. Heerlijk! Nu moeten we steeds pendelen naar Thialf, en dat schiet ook niet op, maar ja – je moet toch wát…

Ik zal niet vaak bloggen tot aan mijn dienst van 19-2 verwacht ik. Of ik moet opeens heel veel inspiratie krijgen…of er moet iets plaatsvinden hier dat het vermelden waard is.

Dus: gegroet en tot een volgende x

Doegg!

Advertenties

4 gedachtes over “Welkom in het nieuwe jaar!

 1. hehe ik dacht al die houdt winterslaap
  maakt ook niet uit.
  die foto van oud en nieuw begon me een beetje te vervelen
  je moet vast energie opdoen voor het seizoen
  groeten

  Sea You

 2. fijn weer iets van jullie te horen op Vlieland. Alle stormen zijn duidelijk doorstaan. Moet zelf stevig hikken voor de vernieuwde haven. Had graag wat meer ontwerpen gezien (beter rekening houden met de ZW-winden)en inspelen op de verruiming van de wetgeving Waddenzee. Er mogen meer ligplaatsen komen, dan rekening is gehouden in dit plan. Ook de toch unieke sfeer (hoe mutjes vol ook in de zomer) is een trekpleister door de jaren heen. Als er nog aanpassingen mogelijk zijn:NOU GRAAG!!

 3. Dank je Patu voor alle berichtgeving.
  Wij, Arnoldien en Paul, zijn positief over de besluitvorming inzake de verandering van de haven. Blij dat we alle “romantiek” van vele achterliggende jaren hebben mogen meemaken, en blij dat o.m. de (brand)veiligheid door de vernieuwing sterk wordt verbeterd. Wij hebben inmiddels enige ervaring met de “boxenhaven” in Oudeschild. Die is prima bevallen.
  Groet, ook aan Lammert en Cornelis,
  Paul en Arnoldien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s