Oeff….

Gegroet!

Mijn hemel, wat gaat de tijd snel. Laatste blog is al vanaf begin vorige week. Is niet veel meldbaars gepasseerd hoor, dus vandaar. Alleen maar werken werken werken en ook nog zwoegen gelijk als arbeiders (ik was nog wel aangenomen voor ‘kantoorwerkzaamheden’ jaja)…maar nee, mij hoor je niet klagen hoor…en de collegae ook niet, ben je gek. Werken en wonen op Vlieland, lekker in de buitenlucht..dan ben je gezegend hoor. Hoe heet dat ook alweer….bevoorrecht. Ja, we zijn écht bevoorrecht. Was laatst een dagje in de Rotterdam. Wat een stress allemaal zeg, en wat een chagrijnen. Teveel mensen, en die zijn allemaal met zichzelf bezig, pratend tegen hun mobiel of met oordopjes in, compleet afgesloten van de buitenwereld.
En dan kom je weer op je lieflijk eilandje, en dan kan je weer ademen, letterlijk en figuurlijk. Hier is het tenminste weer normaal. Althans – wij vinden het normaal.  We worden er vaak door gasten op gewezen hoe uniek ons plekje wel niet is, dan denk je vaak: man, je overdrijft. Maar dan ga je even naar de vaste wal, komt weer terug en dan besef je het toch wel.  Laat ze maar chagrijnen met z’n allen daar op ’t continent. Kom maar hierheen, dan leren we je dat snel weer af. Binnen een dag, gegarandeerd!

Maar even terugkomen op ’t werk. We hebben het zo druk dat we nauwelijks aan het bloggen toekomen (je moet er toch een draai aan geven he). En vorige week kregen we onze jaarlijkse arbeidsinspectie..volledig onverwacht stond Ger R. bewijsmateriaal te verzamelen op de brug van steiger 1 – natuurlijk nét toen we euhh..werkoverleg hadden… Bah, we hadden het kunnen weten. Altijd als we bezig zijn aan ‘zijn’ steiger dan komt ie incognito langs. Dit keer had ie ook zijn wederhelft meegenomen als getuige…Wij zijn er gloeiend bij (volgende keer gewoon een bakkie doen, Ger)
Ach het is ook zo, want we zitten enorm met de tijdsdruk, want volgende week donderdag begint in feite het seizoen te lopen; het Paasweekend. En er moet nog van alles gedaan worden. Hoewel – het begint aardig op te schieten. Op de lange steiger na, zijn alle steigers nu schoon en we zijn al begonnen aan het talud. De Vlielanders liggen bijna weer allemaal op hun plaats, hoewel er wel enkele boten zijn bijgekomen – en dat zijn niet bepaald de smalsten. Een heel gepuzzel om het zomaar te zeggen. Want het betreffen wel snelle boten voor passagiersvervoer die overlast kunnen veroorzaken (zware motoren en passagiers laden en lossen). Dus dat moet zoveel mogelijk voorin de haven en laat daar net geen plek voor zijn. Tja, dan maken we maar plek. Ja, het gaat allemaal niet vanzelf hoor….Ja, die snelle boten. Een paar jaar geleden had je pech als je de veerboot had gemist, en nu kan je kiezen uit de alternatieven. Hetzelfde met zeehondenkijktochten, of wildwatervaren…Het schijnt lucratief te wezen, ik zou het anders ook niet weten. Op één van de foto’s hieronder tref je ze aan. Ze liggen allemaal vooraan in de haven.

De bruine vloot vaart ook alweer, de eerste is vorig weekend binnengekomen. Vandaag weer drie, en gaandeweg komen er weer meer.
De mensen treffen het nu wel hoor…het lijkt wel zomer. Twee bootjes in de haven en een dagtochtje met een groep uit Harlingen…fietsen huren en het eiland over, die hebben het getroffen….

Hier even twee plaatjes van vanochtend: (zoals altijd hier: klik voor de vergroting)

P1010054a
Aan de lange kant hebben we het eerste charterverkeer al liggen.

P1010055 
Eén badgast aan steiger 6…je hoort ‘m denken..’Comfortabel…héél comfortabel..” 🙂

+++++++++++++++++++++++

En deze zijn van vanmiddag na vijven.

P1010057s
De Zephyr is net de haven uit..maar er is nauwelijks wind…(wel een mooi plaatje eigenlijk zo – al zeg ik het zelf)

P1010059s
Kijk ‘m dobberen – maak je niet veel mee trouwens, Vlieland windstil…

P1010060s
Het havenstrand bestaat niet meer met hoog water. Even verder lopen voor ’t strand dus…

P1010062s
Hij is er nóg niet…schiet niet op… (even onders ons gezegd: wat hebben we toch een mooi eilandje he – ik krijg er geen genoeg van)

P1010064s
Een lege werkhaven. Ja, nóg wel. We wachten even een paar weken en dan zal het er bepaald anders uit zien.

P1010066s
De Northern Ranger.  Vroeger was er niets, en nu heb je keus uit 4  of 5 "watertaxi’s". 

P1010067as
En hier de rest….en volgens mij vergeet ik er ook nog één.

P1010068s
Ruimte genoeg voor de zeilschool…

P1010061s
En hier sluit ik me bij aan…

Doeg!!!

(P.S.: Ger, ga je ons chanteren met je filmopnamen?)

Advertenties

Een gedachte over “Oeff….

  1. Inderdaad weer hele mooie plaatjes ! Ik ben wel bang dat snelle moterboten van en naar de Wadden een echte trend gaat worden. Als je alleen al ziet wat er op de Hiswa ligt t.o.v. de zeilboten.
    Met vriendelijke (zeiler)groet, Paul Smidt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s