Klemvast

Dagdag,

Nog twee dagen ploeteren en dan hebben we het weer gezellig druk in de haven 🙂
Tot onze verbazing hadden we van het weekend en daarna al flink verkeer. Niet op gerekend! Want we waren nog niet klaar met de dingen die gedaan moesten worden. Bv. het toiletgebouw moest nog gepoetst…toen keken we even op de lijst van schoolvakanties….ja hoor…Duitsland heeft twee weken  Ferien vanaf 2 april. Vandaar  al die Duitse vlaggen.  Plus dat de charters weer af en aan varen. We hebben nog één dag, en dan  moet alles zomerklaar zijn.  Dat lukt ook nog –  alleen het talud helemaal schoonkrijgen…nee, nou ja – voor de helft. Gaan we na de Paas wel mee verder. Gebruiken we dat herrieding voor die op diesel loopt (zie een paar blogjes hiervoor).
Nog wat beleefd? Mwoah..ehh..niet echt nee. Ja nee ho… vanmiddag…(dat is ook zo) zat Fred weer eens klem in de havenmond. Komt ie met laag water binnen he, dat enorme ding…en het was nog oostenwind ook dus dat weet je het wel. Maar goed, hij maar wachten op hoger water daar, maar ja – er kwam ook nog pleiziervaart aanzeilen. Haven geblokkeerd, dus pech. Ze riepen me nog op (in het Duits uiteraard)..loont het zich om te wachten of zullen we nu naar Terschelling..? NEEEEE, niet naar Terschelling ben je nou helemaal bes…Dus die heb ik anderhalf uur laten wachten. Tuurlijk zeg, je gaat je klanten dierbare gasten toch niet naar de concurrent laten vertrekken…

Meer nieuws?
Der Lambert rookt al een maand niet – nog even en ik begin te geloven dat ie het volhoudt. En der Cornelius volgde..! Ja – verleden tijd,  maarrrr…..het zal er één per dag wezen, of nog minder. En niet in kantoor. Dus voortaan komt u in een fris ruikend kantoorgebouw i.p.v. dat de dampen gelijk op je keel slaan zoals vorige jaren.

Ja – komend weekend verwachten we drukte. Want het wordt mooi weer. Schxf6nes Wetter, we verwachten 70/30 Duits/Nederlands. Ik ga voor ‘twee dik’. Zoiets voel je aan he. Kijken of ik gelijk krijg.

Ok, ik ga wat photootjes doen. (Klik voor vergroting)

P1010069

Fred pendelt vandaag twee keer met z’n Terschellinger Bank

P1010070
Eén van de klussen: steigernummers ophangen.

P1010071
De weekendgasten zijn weer vertrokken – er is er nog één zichtbaar. Toch hadden we elke steiger bezet – je zou het niet zeggen.

P1010075_1
De eerste charters voor vandaag komen er alweer aan – hier vaart de Fortuna langs de havenmond.

P1010077
Fred zit inmiddels klem in de havenmond (je kunt het zien, rechts op de foto)…en een charter moet plaats voor ‘m maken. Omdat het allemaal te lang duurt vaart ie maar naar steiger 9.

P1010077_1
Komt ie an.

P1010078
Zie je niet vaak – dit tafereel.

P1010080
Fred zit nog steeds vast…(we hebben toch écht gebaggerd)…maar ja, hij blokkeert wél op een gigantische manier de haven. Hier wachten er twee voor de deur….

P1010081
Een uur later..nóg steeds vast (foto vanaf de dijk v.h. dorp)

P1010082
En tot slot..een stemmig plaatje. Zum Abschluss.

Dag hoor!

 

Advertenties

Een gedachte over “Klemvast

  1. Zit ik in Uruzgan (Afghanistan) met goed wekrend internet dus ik denk ff kijken was alles passiert op vlie. das best een boel. bovendien kan ik toch stiekum nog meekijken op de webcam. de seute deern zal haar neus pas weer in aug laten zien (als ik terug ben. Jammer voor de der Lambert maar dan blijft ie wellicht echt van het roken af.

    grtzzz

    Mees

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s