Zomer!

De 20 graden gepasseerd vandaag! Nu al! Voor het eerst de korte broek aan – gelukkig had Sabine er nog één in de uitverkoop. Ik hoorde vanmiddag van iemand dat het in de stad Utrecht al niet eens meer uit houden was, zo warm… Ja mensen, wat doen jullie daar dan ook. Pak de boot en kom hiernaartoe. Niet dralen. Deze tijd van het jaar is er nog van alles vrij en je hebt het eiland bijna voor jezelf.
Ja, we zagen het mooie weer al aankomen van de week. "Weekend mooi weer – dus druk". Nou, dat eerste klopte, maar dat tweede dus niet…nauwelijks één dik, lege stukken steiger, niet één charter…
Hoe kan dat nou?!?! Het antwoord: Eén uur laagwater, dus te vroeg tij. ’s Middags wordt er dus nauwelijks naar Vlie gevaren (ga je harder achteruit dan vooruit). Maar de charters dan, waar bleven die..Wel, in Harlingen. Want daar was een soort van open dag van de bruine zeilvaart. Aanvang seizoen doen ze dat altijd.
Dus daarom.
Kijk maar, zo was het vanmiddag (klik voor 800*600):
Dsc01301
Hoewel prachtig topzomerweer, hebben we nauwelijks 50 klanten ik bedoel gasten in de haven.

Dsc01297
Dit is het drukste strand van Vlieland. Onder het Strandhotel. Ondanks het geweldige weer overheerst hier de rust. Oorzaak: er zijn gewoon niet meer badgasten deze tijd van het jaar (of ze waren hun badspullen vergeten 😉 ) Ik vermoed dat het er bij Scheveningen anders uitzag vandaag…

Dsc01299
De Dorpsstraat is weer echt ouderwets gezellig op zaterdagmiddag.

Ja, dat was een een kort ooggetuigeverslag.
Is er nog iets gebeurd deze week? Hmm…ff denken. Nee..of ja,..wij zijn gexefnterviewd! Jawel! Door de plaatselijke pers. Wij komen in het juni-nummer van het befaamde Vlieland Magazine! Kopen dus allemaal!

En…de aanbesteding is nu 100%!!!
Wacht, ik zal er even de laatste Vliezier op naslaan…
Hebbes, Ok, lees maar.

Ik citeer:

Aanbesteding jachthaven een feit

In haar vergadering van 27 maart 2007 heeft het college van B & W gemeente Vlieland besloten om de uitbreiding jachthaven en herinrichting bedrijventerrein Oosterseveld aan te besteden aan de fa. Heuvelman Ibis BV te Delfzijl. Dit Groninger bedrijf was de laagste inschrijver voor de klus met een aanneemsom van x80 4.850.000,- excl. BTW.

Erik Wildeman van het bagger- en aannemersbedrijf kon gisteren meedelen dat de gunning definitief is.

Momenteel heeft men een aanvang gemaakt met het voorbereidende werk. Direct na de bouwvak van het noorden zal men op maandag 13 augustus gaan beginnen.

In principe zal de fa. Heuvelman Ibis al het werk zelf uitvoeren. Het zand wat vrijkomt met het uitgraven van de havenkom zal deels worden gebruikt voor het "bouwrijp" maken van de uitbreiding van het bedrijventerrein, tussen de Fortweg en de zeeduinen. Het overige vrijkomende zand zal gebruikt gaan worden als suppletie voor het havenstrand.
Voor de graafwerkzaamheden zal, in tegenstelling tot menigeen gedacht had, de havenkom niet met een tijdelijke dam afgesloten en drooggelegd worden.

En op de site van de aannemer is het volgende te lezen:

Heuvelman Ibis BV ontvangt opdracht voor het uitbreiden van de jachthaven Vlieland

Heuvelman Ibis BV heeft de opdracht ontvangen van de gemeente Vlieland om de bestaande jachthaven uit te breiden. Onderdeel van het werk is eveneens de uitbreiding van het bedrijventerrein Oosterseveld. Met het werk is een bedrag van ca. 5 miljoen gemoeid.

In totaal moet ca. 5.300 m2 talud- en oeverwerk verwijderd worden, 200 m1 stalen damwand getrokken, 800 m1 nieuwe damwand geplaatst, 220 st groutankers ingedraaid, 1.550 m1 drijvende steigers geleverd en geplaatst, aanbrengen 8.000 m2 glooiingsconstructie, leveren en verwerken 1.200 m3 dekklei en 175.000 m3 grondverzet. Daarnaast moet een kleine sanering van 50 m3 uitgevoerd worden. Het droge infradeel van het werk zal worden uitgevoerd door Dura Vermeer. Daarnaast zijn er nog vele kleine, bijkomende werkzaamheden. Het vrijkomende zand wordt gedeeltelijk gebruikt voor de uitbreiding van het bedrijventerrein en voor een kleine strandsuppletie.

De directievoering op het werk zal worden uitgevoerd door Arcadis.

Het gehele werk moet uiterlijk 1 mei 2008 opgeleverd worden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erik Wildeman

Ziezo, we zijn weer helemaal ‘bij’ . Het ziet ernaar uit dat het havenkantoor en de douches/toiletten in containers komen. Ja, je moet toch wat. Dat nieuwe havengebouw staat er niet zomaar.

Maar alles heeft zijn charme.

Prettige voortzetting!

Advertenties

3 gedachtes over “Zomer!

  1. Oh, zelfs de 20 graden op Vlieland gepasseerd!! Ja, het moet fantastisch zijn om daar nu te vertoeven. Wij moeten nog een maandje geduld hebben, dan gaan we weer.
    groet, Annelies

  2. Ach Patu, het was in utrecht wel warm, maar met een witbiertje in de hand op het terras ging het best goed. Geen Vlieland, maar je kan niet alles hebben! Tot volgende week!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s