Een 'weerzienig' weekend

Nog een week en dan draaien we hier volle bak. De Mei-vakantie dus. Met mooi weer horen we normaliter vol te raken. Alles heeft vrij, dus ja, vul maar in. Je voelt het op je klompen aan.  Hopelijk hebben we dan onze rubberboot weer terug op het station, want die is nu in de revisie.
En zonder boot doe je weinig hoor!
Vanochtend nog…ik als een halve gek op mijn fiets naar de kop van de haven scheuren want ik zag een mast van een platbodem waarvan ik ernstig vermoedde dat hij verzuimd had het toch wel gebruikelijke havengeld te voldoen. Met veel gebaren en geschreeuw kreeg ik contact – en inderdaad, hij was stout geweest. (Ze proberen het altijd). Maar voor hetzelfde (haven)geld had ik ‘m zo gemist. En met de rubberboot ga je er gewoon achteraan (hoort ’s zomers bij de dagelijkse handelingen). En stel dat ik ‘m miste, dan blijft die post  openstaan later op de dag in de computer – en dan krijgt ie een bepaalde vermelding…

Okee…het weekend! Laten we het daarover eens hebben. Ingrediënten: mooi weer, een weinig zuidenwind, 12 uur hoogwater Harlingen. Dat zou betekenen: drukte.
Maar toch viel het een beetje tegen. Ja, het was wel goed bezet hoor, daar niet van, maar ik had gewoon dubbel zoveel verwacht. Kan je je toch vergissen he. Maar het was wél een puur gezellig haventje zo! En met gezellig bedoel ik ook: het wederzien van de ouwe meuk  bekende gasten die je vorig najaar pas voor het laatst gezien hebt. Jaja, dan maak je op steiger 8 een babbel met mevrouw X (fijn u weer te zien, hoe gaat het met u – en met de kinders, ook goed – ja, goed zo) en op steiger 4 met meneer Y (heee, was jij d’r ook weer…niks veranderd zie ik wel – winter goed doorgekomen?..) Ja zo gaat het ongeveer. Ja, het is toch wel voor  80% (meer nog, zelfs denk ik) wat min of meer regelmatig  terugkomt.
Ach, een beetje praatje pot hoort erbij, toch? Een beetje PR hier en daar moet kunnen. Wij hebben nou eenmaal niks met het kort-affe van sommige collegae elders (we vangen wel eens wat op van gasten).
Ja, we zijn weer aardig bijgeklept dit weekend. De gasten onderling gaan ook gemoedelijk met elkaar om; soms denk je dat het één familie is. Toch vangen wij heel soms een valse noot op, alhoewel we menen te bespeuren dat dergelijke uitingen toch sterk doordrengt zijn van enig cynisme – (zo wil de J-drie  niet meer dat de Allegro met zijn verschijning het aanzien van de haven naar beneden haalt .."Dat jullie zulke mensen tóelaten, ik snap dat niet..")
Kortom: gezelluggggg!!! 🙂

Enne..nogmaals he. Dit seizoen zijn we voor de laatste keer een stapelhaven. Met die bepaalde SFEER die erbij hoort. Volgend jaar zijn we twee keer zo groot, heeft ook weer zijn charmes…maar toch moeten we het afwachten.
DUS>>> waar ik mee zeggen wil… (ja, vul maar in)

Onze Ysbrand (ex-zomerhulp met de meeste ervaring van onze hele crew) was er ook dit weekend. Ja, niet om in te springen dit  keer…maar om te volleyballen. Er was nl. een volleybal toernooi hierzo in de sporthal. Hij deed met zijn talent mee met de Vlielandse ploeg. Veel hebben we niet aan hem gehad, want binnen een kwartier had ie een verzwikte enkel… Is dat sneu of niet? Nou ja, lekker rustig voor hem. En als ie met z’n eigen boot kwam had ie gelijk recht op een plaats aan de invalidensteiger. (Alles heeft zo z’n voordeel).
Maar het was weer gezellig hoor, Ys! Kom maar snel weer zou ik zeggen. (En niet meer die gekke sport doen).

Verder is het voorjaar altijd (en de laatste jaren in sterk toenemende mate) de tijd van de groepen. de incentives, de congressen, de survivals, de kennismakingsweekenden, etc etc. Dit weekend was het wel erg extreem. Waar je ook zag: alleen maar groepen mensen bij elkaar. En die moeten dan ook vermaakt worden, dus zo is het zeemanskoor al een paar keer opgeroepen…en al die watertaxi’s waar ik het laatst over had, die kwamen zelfs boten TEKORT! Ja echt, ik lieg niet. Er moest zelfs materiaal van Terschelling komen…ja erg, maar het kon waarschijnlijk niet anders.

Goed, tijd voor een paar photootjes. (klik voor vergroting)
P1010087
Twee rondvaartjes met groepen in één shot. Jan King met z’n rubberboot en daar bij de veerdam een Terschellinger…(Ja inderdaad, ik kan het ook niet helpen…)

P1010088
Achter de Richel zijn de eerste zeilen te zien. Op weg naar ons fraaie eilandje!

P1010090
Daar komen nog eens drie rondvaartjes aan. Dat maakt dus vijf in totaal. Er moet nog ergens een zesde rondvaren zelfs…

P1010092
Hahaha!!  De Terschellinger is vastgelopen! Dat vind ik nou lachen 🙂


P1010095
En wie komen daar? Onze Overzomeraars, richting de kop van steiger 2.
ja, als DIE boot niet op z’n plek ligt, dan ontbreekt er écht wat in onze haven. Maar nu kunnen we met een gerust hart het seizoen in!! 🙂


Tot de volgende x !

Advertenties

2 gedachtes over “Een 'weerzienig' weekend

 1. Hoi Patu

  Wat is het toch elke keer weer leuk om jouw weblog te lezen! Je schrijft ook zo leuk dat ik elke keer met een glimlach dit zit te lezen…mijn complimenten hoor!
  En ik krijg echt zin om naar Vlieland te gaan, het is er volgens mij erg leuk, en vooral in de haven moet het gezellig zijn..Ik kom eind mei een kijkje nemen en met mijn eigen ogen zien of het inderdaag zo leuk en gezellig is! 😉

  Nou, tot ziens dan op Vlieland!

  Groetjes

  Atty

 2. Ik vind dat je wel wat meer reactie’s verdient met de leuke verhaaltjes en foto’s die jij elke keer weer publiceert ik geniet er in elk geval van en hoop dat je na de vakantie weer snel de pen en camera ter hand neemt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s