Rust…

’t Is weer beurd! De rust is wedergekeerd.
Krankzinnig hectische week gehad vorige week maar nu is alles weer vertrokken.  Nu is het weer normaal – weer tijd voor de gebruikelijke voorjaarsklussen. Hoewel…volgende week hebben we wéér een volle haven. Dan hebben we het Hemelvaartweekend. Ja, een volle haven alléén met mooi weer, dat wel.
Ja. we weten nu tenminste weer hoe het is, werken met volle havens. Goed weer om te weten hoe het gaat lopen.

Voor de argeloze badgast lijkt het alsof we continu vol liggen trouwens; de afdekplaat voor het bord HAVEN VOL is in de revisie. Tja, ik kan me de verwarring wel een beetje voorstellen…

Dsc_0001

Deze week krijgen we 80 meters in de werkhaven te lossen; de Postweg krijgt een nieuwe laag asfalt, en dat komt allemaal via ons haventje. Ik ga wel even vragen of ze er niet zoveel grint doorheen willen gooien, dat skeelert niet zo lekker 😉

Wij hebben voor de zomermaanden weer hulp. Hij heet Harry Rootselaar, geen onbekende in onze haven. Hij heeft zelfs een vaarbewijs, wat natuurlijk altijd handig is.

Oja – de laatste tijd staat onze webcam wel eens stil, of er is geen beeld. Dat doet ie sinds we nieuwe computers hebben. We hebben vaak van die enge blauwe schermen en dan helpt alleen nog een koude reset van de computer. Gebeurt meestal ’s avonds als we er niet zijn (vanaf volgende week doen we ook de avondopening erop) en als ik dan ook nog de volgende dag vrij ben kan het zomaar gebeuren dat er een hele dag geen webcam is. Ik wou maar zeggen, mocht dat weer gebeuren, dus ook al je ziet dat het een beeld van gister, is bel dan gerust hoor. 06-53379584. Die webcam moet gewoon 24 uur per dag goed draaien, waar betaal je anders je havengeld voor… 😉
Maar de oorzaak van die blauwe schermen hebben we nog niet achterhaald, dus we moeten het gewoon vaker in de gaten houden.
En dan heb ik nog wat: ik hoorde laatst van iemand dat het zo lang duurt voordat er een grote foto laadt op deze weblog. (Als je op een kleine klikt, verschijnt er een venster met de vergroting). Dat komt omdat ie alle fotootjes van de blog aan het inladen is. Daar is het systeem wel even mee bezig (ligt ook aan hoe snel de computer is). Je kan dat inladen stoppen door op de stopknop van de browser te klikken. Vervolgens laadt die vergrote foto wel snel.
Wil je de rest van de foto’s toch ook zien, druk dan op de knop Verversen of F5.

Dsc_0006Dsc_0007
Wat een rust….

En…eindelijk hebben we wat regen deze week. O wat was het droog overal – nee, het komt niks te laat. Kijk maar es hoe onze speelweide er bij lag vorige week:

P1010134

Overigens: volgend jaar kan ik zo’n foto niet meer maken. Dan liggen hier boxen. Aan de ene kant jammer hoor, want er wordt altijd wel gerecreëerd op het veld. Meestal voetballen trouwens.
P1010135

Okee. Ik zou zeggen: tot de volgende maar weer.

P.S.: Hans en Fea komen weer deze week. Steiger 2 is weer compleet 🙂

Advertenties

2 gedachtes over “Rust…

  1. Bedankt Patu. Leuk dat je ook het veldje nog even mee pakt. Zal met Hemelvaart waarschijnlijk wel redelijk kalm zijn. Er wordt zes – zeven door Guru gegeven.

  2. Bedankt Patu. Leuk dat je ook het veldje nog even mee pakt. Zal met Hemelvaart waarschijnlijk wel redelijk kalm zijn. Er wordt zes – zeven door Guru gegeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s