En alweer een week voorbij. Nog even, op 30 juni al, begint de zomervakantie. Ja, eerst het zuiden, dat wel, maar een week later komt het noorden erbij en dan hebben we makkelijk volle havens.

Even iets rechtzetten trouwens. in de vorige blog had ik gemeld dat het lange Duitse weekend (zoals Hemelvaart bij ons – de donderdag een vrije dag) tegelijk met al die bootraces zou zijn, vorig weekend dus. Mis! Het was afgelopen weekend. Er waren inderdaad hoofdzakelijk Duitsers in de haven, maar om nou te zeggen volle bak ofzo, nee. Dat viel een beetje tegen. Komt door de heer Paulusma te H. denken we. Die gaf buien op met windstoten. En die waren er hoor! Jaja. Wel heel lokaal, je zag de buien ontstaan boven de richel. Het haventerrein stond ineens blank, terwijl het aan de andere kant van de eiland droog bleef.
Kijk, dit was na een bui:

P1010019_2
We hebben er een zwembad bij…

P1010021_1

Zoals gewoonlijk deze tijd is de gemiddelde leeftijd van de havenbezoekers 60+ met veel Zwitserlevengevoel-gehalte; het gaat dus allemaal heel gemoedelijk hier.

De Oase (zie vorige blog) heeft z’n werk erop zitten, de Postweg heeft weer een mooie asfaltlaag nu. Gelijk even getest met skeelers: goedgekeurd! Ware het niet dat over de gehele lengte HOEFIJZERSPOREN te zien zijn….<<zucht>>.

Het mist behoorlijk deze dagen. 50 – 300 meter, dan houdt het wel op. Ik heb mensen die al vanaf donderdag richting de Duitse Bocht willen, maar die komen niet ver. Ook nog die noordoostenwind erbij, niet lekker nee. Ja, ik vind het prima hoor, daar niet van…
Zo ziet het er uit:
P1010003_6
Triest he…maar wel lekker rustig zo 🙂 – (Een bootje of 100 – 120 ligt er deze tijd gemiddeld).

De webcam loopt nog steeds als een Tierelier, dus daar hebben we geen zorgen meer over. Zal zien dat ik volgend jaar in de nieuwe situatie een paar cams voorin de haven krijg, met het zicht op de havenmond en het dorp. Hopen dat we wat geld over hebben dan 😉

Ik heb verder weinig nieuws. Oja, ik had het net over mist, en dat het triest was enzo. Maarrr..mij hoor je niet klagen over het weer hoor. Blij dat het weer regelmatig compleet anders is. Kijk eens bij m’n zus op Curacao…élke dag maar weer noordoostenwind en 30 graden. Ik moet er niet aan dénken. Kijk, bij ons heb je de ene week grijze mist, maar de andere week kijk je de wereld uit.
Dit was bv. twee weken geleden:
Strand_vlieland1 

Vuurtoren_met_geit

Strand_vlieland2

Het is élke keer weer anders. Noem nou eens één plaats waar het mooier is. IK zou het niet weten!..

Tot de volgende!

Advertenties

Een gedachte over “

  1. Nee Patu, ik zou ook niet weten waar het mooier is dan op Vlieland! Dat heb ik nu met eigen ogen kunnen zien! Prachtig is het er! Het is een plek om naar toe te gaan en er nooit meer van af te komen….heel erg vond ik het om afscheid te nemen….maar….ik kom terug!!!

    Heel veel groeten 🙂

    Atty

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s