Startschot nieuwe haven e.d.

Het is wel bizar hoor…steeds als ik aan de blog wil beginnen komt er wat tussen. De laatste tijd heb ik het trouwens op één of andere manier drukker dan anders; hoe zou dat nu toch komen..

Maar goed – ik doe gewoon een poging nu en wie weet lukt het nu. Eigenlijk niet zoveel te melden eigenlijk. Ja, twee dingen in ieder geval, de binnenkomst van de PWA en de officiële start van het nieuwe project.

Kom ik zo op terug.

Nu is het maandag en het is vrij rustig in de haven. Oorzaak: het weder. Kijk maar, deze maakte ik vanochtend: (Klik voor 800*600)
P1010018_3  P1010020_4
Dus ja, niet erg aanlokkelijk.

Persoonlijk mag ik dit wel, een buitje zo nu en dan – mooie luchten, lekker koel.
En morgen hebben we een stormpje in de verwachting. Zeven tot negen hoor ik roepen. Dus alles blijft liggen (we liggen nu één dik aan de steiger momenteel – om precies te zijn: 98 boten).
Genieten dus, morgen! Noordwest, dus ideaal voor het strand.

We nemen de week even door met uw goedvinden 🙂
We hadden best mooi weer eigenlijk, met name dinsdag en woensdag. Zulk soort plaatjes kon je maken bijvoorbeeld:
Dsc_0021008 Dsc_0024010
Dit is op 5 minuten lopen van de haven.

Ja mensen, dat is ook zo: ons haventje (volgend jaar: haven) ligt gewoon PERFECT. Vrijwel direct aan het strand, op een boogscheut van het dorp en aangrenzend aan het fraaie bos. Noem mij een haven die hetzelfde heeft.

Dinsdag kwam de PWA langs. PWA? ja, de Prins Willem Alexander. U weet wel. Afmetingen 85 meter bij 9,90. In ons kleine haventje he. Maar het ging goed. Hier een paar fotootjes:
P1010002_6
Wat een apparaat zeg…en achteruit door de haveningang.

P1010004_4
Ik heb onderaan een link naar een albumpje met de hele manoeuvre.

Ja, je beleeft wat hier 😉

Toen was het donderdag. U weet, we krijgen een nieuwe haven. Het officiële startsignaal werd op die dag gegeven door burgemeester Galama en gedeputeerde Andriessen. Gelukkig was het mooi weer op die ochtend. Toespraken, een druk op de knop…boem..ballonnen..en het bord werd onthuld met de ontwerpen van het havengebouw en een ‘artist-impression’ van de nieuwe situatie…die me trouwens op dat moment wel heel bekend voorkwam. Het duurde even voor ik het doorhad, maar toen zag ik dat het mijn bewerkte foto was! Ja zeg…wist ik niet eens. Had ik dat geweten, dan had ik mijn best ervoor gedaan. Deze impressie had ik in een halfuurtje af, moest ik even doen voor een Powerpointpresentatie een paar jaar geleden. Wist ik veel… Is ook schetsontwerp nr. 1. Inmiddels is er weer aardig wat aangepast hier en daar.

Kijk, zo ging het allemaal :

P1010001_7
Donderdagochtend: Alles wordt in gereedheid gebracht. De firma Leon Westers verzorgt de catering.

P1010005_3
Na de toespraken wordt er overgegaan tot de handeling van het startschot. Een druk op de knop en…

P1010007_5
..een knal..en het doek valt.

P1010009_1
…het hadden groene én witte ballonnen moeten zijn (Vlielandse vlag), maar Houter had geen witte meer, dus ja – dan maar zo.

P1010014_3
Daarna een hapje/drankje/praatje zo links en rechts, en heee…
ME TEKENING!!!

Zo ging het dus.
Hier de impressie van ons havengebouw:
Impressie
Ik kijk er echt naar uit. Wat een uitzicht! Het is trouwens het ontwerp van een oud-Vlielander, Wietze van der Zee, van Windgroep Architecten. Kwam als beste ontwerp uit de bus.

Verder weinig schokkends te melden.
Dinsdag en zaterdag hadden we de haven vol charters. Kon echt niks meer bij. En gelukkig is dat rare festival op hoe-heet-dat-eiland ook alweer, ten einde. Ik kan maar niet begrijpen dat Dirk de Ruiter nog klandizie had met z’n pendeldienst. Wie wil daar nou naar toe? Zelfs verstokte Vlielandgangers, ik noem geen namen (Ger/Hennie) durfen hier op kantoor doodleuk te zeggen: ik ga naar de buren. Ja, op deze manier kom je hier in de boycot, dat snap je wel!

Verder nog iets? Ummm..oja. Piet Ottosen is weer in het land. Hij is nu hier onder de pannen met zijn Isadora. Ach, of je nou een klus hebt op Vlie of in de Carribean, het is hem om ’t even.

Kijk, hier is ie bezig. De Isadora op de kont:
P1010017_2
Allemaal stortbakken voor de versteviging van de Vliesloot.

A.s. maandag komt onze nieuwe zomerkracht: Harry Rootselaar.  De tijd gaat snel! U zult ‘m ongetwijfeld tegenkomen als u in onze haven vertoeft van de zomer.

Goed! Dat was het weer.

En hieronder nog de link van de PWA-foto’s. (Staan niet helemaal in chronologische volgorde trouwens, maar dat komt omdat de eerste vijf genomen zijn door Hans de Bakker en de rest door mij)

Gegroet!

http://www.waddenhavenvlieland.nl/pics/pwa/album/

=====
update: het stormt aardig nu

Dsc_0049
of klik hier

Advertenties

4 gedachtes over “Startschot nieuwe haven e.d.

  1. De laatste tijd heb ik het trouwens op één of andere manier drukker dan anders; hoe zou dat nu toch komen..

    Iemand uit Groningen misschien ??????, maar daar krijg je toch nog veel meer energie van lijkt mij.

    Als dat niet zo is, dan zijn wij, medegebruikers van de jachthaven, van mening dat dit logboek er niet onder mag lijden.

    groet Cees en Anneke

  2. Fijn dat je nog een gaatje hebt gevonden inje drukke schema om het weblog bij te werken. We hebben genoten van het stukje en de mooie foto’s van PWA!

    Groet vanuit denemarken (waar het helaas ook stormt.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s