Van al…

Ja okee! Ik zeg nóg eens wat. ‘Morgen blog ik weer’. Ja, me neus! Het werd dus wéér niks. De enige tijd die ik voor een blogje zou hebben is na tienen ’s avonds. Ik probeer het wel elke dag – maar het lukt gewoon niet, het is echt tedruk. Als ik om een uur of tien-half elf tuuskom, dan heb ik echt geennocht meer, en het laatste waar ik dan aan wil denken, zijn toch welbootjes. (kan nou al geen boot meer zien, haha). Ik dacht, ach, even snel een berichtje elke dag, maar nee. Ik wil wel, maar het kan niet. Het is hollen of stilstaan, pompen of verzuipen…dit zijn de topdagen. Als personeel zijnde is het: haven, snel iets eten, haven, nog sneller iets eten, haven en hup naar bed.

Van mij mag september nu wel snel komen hoor, heb ik tenminste eindelijk weer eens tijd om fatsoenlijk te bloggen.

Ik was trouwens laatst even in Oudeschild, Texel dus, op een vrije dag zowaar. Was toch benieuwd hoe dat nou werkt, zo’n boxenhaven. Beetje laten inlichten door mijn collega aldaar op kantoor, beetje steigers bekeken, de gang van zaken…en ja, ik ging er toch weg met een goed gevoel – ik zie het eigenlijk helemaal zitten. Laat maar komen die nieuwe haven. Alleen het havengebouw al…geweldig!
Heb daarvan een paar fotootjes gemaakt trouwens ->> klik
Ja, ik kijk er helemaal naar uit met die boxenhaven. Dat langsmekaar kamperen, dat moet je toch niet meer willen vandaag de dag? En gezellig? Ik zou het niet willen als ik een bootje had, dat geklauter van wildvreemde mensen ’s ochtends vroeg boven je onuitgeslapen hoofd, niks privacy, ingebouwd zitten en er niet uit kunnen wanneer je wilt…brrrr….Nee, zou niks voor mij zijn. maar volgend jaar iedereen comfortabel in z’n eigen box, met een eigen (gratis?) stroompunt  – goh, vooral dat stroom…Iedereen heeft tegenwoordig stroom nodig en met onze huidige haven is dit ergernis nummer één. Meer boten dan stroompunten. En het wordt regelmatig overbelast ook nog.
Nee, liever vandaag dan morgen de nieuwe haven.
De foto’s van de toiletten…: let er maar niet op, dat zijn ‘werk’foto’s als je begrijpt wat ik bedoel. Het ziet er allemaal mooi en strak uit, maar dat van ons wordt nóg werkbaarder en efficienter, echt waar. De Texelaar zullen jaloers worden. (Over Terschellingers heb ik het maar niet – die leven 30 jaar achterop zoals altijd).

Ons talud is nogal berucht als het gaat om glijpartijen. Je ligt er zomaar in. Elke dag hoor je wel een PLONS. (Ik kijk er niet meer van op) Kijk, hierzo bijvoorbeeld, dit was een paar weken geleden:
(klik voor 800*600)

P1010001b
Het is nét ‘Glij ‘m Er In’ van de BROS. Ter vermaeck!

Okee. What next. Oja! Van onze zeer gewaardeerde gasten van de BIW 3 ontvingen wij echt geweldige avondplaatjes! De avondhemel stond in lichterlaaie. Kijk maar:

Dsc_0407a

Dsc_0410a

Dsc_0412a

Dsc_0414a

Dsc_0420a

Dsc_0423a

Daar word je stil van he? Ja, ik zat me toen al te verbijten op kantoor – het was zoals gewoonlijk weer hartstikke druk en ik kon er niet even uit voor wat foto’s. Bedankt BIW 3!

Heeeel even hadden we hier een speeltuintje. Nou…een speeltuin…een wip. Nou…een wíp… maar in ieder geval – er werd door iemand een wipje opgesteld (was zeker z’n schuur aan het opruimen ofzo) na ons gevraagd te hebben of dat misschien een leuk idee was, voor de kindertjes. Nou ja, gewoon proberen. En ja hoor, binnen een minuut werd er al gebruik van gemaakt. Leuk! Een dag later haalden we het weer weg (niet hufterproof genoeg), maar het is wél duidelijk waar het hier aan mankeert: een speeltuintje! Nou, misschien volgend jaar.
Hier het bewuste wipje:
P1010005a

En trouwens…tja, hoe moet het nou volgend jaar…we hebben dan geen speelweide meer. Waar moeten onze gasten dan voetballen. Ik heb geen idee. Als je die gelegenheid niet kan bieden dan gaan ze wat anders zoeken in de omgeving en dat kan rottigheid betekenen. Bestuur, oplossing graag!
Kijk maar eens hoe er gebruik van wordt gemaakt:
P1010006a

Ons Zeemanskoor was er vorige week woensdag ook weer. Altijd een gezelige boel en veel publiek:
P1010009a_1

Tot aan vorige week aan toe hadden we elke dag de rode vlag – hetgeen duidt op: Haven Gestremd. Volle haven dus. Dan gaat het zo: we wachten net zo lang tot dat iedereen die de haven uit wilt, er ook daadwerkelijk uit is. Dan gaan we de boel goed ordenen, en als dat klaar is dan halen we de vlaggen weer (eventjes) omlaag en kan de kudde die voor de deur ligt binnenkomen. Totdat de vakken weer vol zitten. Meestal gebeurde dat rond een uur of één-twee.
Ziet:
P1010003a
Achter mekaar, Zwaan-kleef-aan…

Ik kwam net aanfietsen en zag dat ze al bezig waren met de voorbereidingen om de havenweg te verleggen. (Op de plaats van de huidige Havenweg komt de dijk) .Het begin is er.
P1010015a_1

P1010019aP1010018a
Die rotzooi tussen het havengebouwtje en de helicopter wordt ook eindelijk aangepakt. De uiterste zuidwesthoek van de nieuwe haven gaat trouwens grenzen aan de heliport, zie hierboven.

Deze badgast zal ons veld ook NODE gaan missen volgend jaar:
P1010016aP1010012a

Begin september gaan wij dus het interieur van het havengebouw verhuizen naar de containers van Dura Vermeer even verderop, een hele klus. En daarna heb ik lekker twee weken vrij hiep hoi!!  Nee, ik blijf niet op het eiland; ik ga naar plaatsen waar geen BOOT te zien is. (Zwitserland 🙂 )

Overigens zal ik de komende tijd zoveel als mogelijk de ontwikkelingen op de voet volgen en voor het nodige beeldmateriaal zorgen. Dat komt dan op deze blog. Ja, veel keus heb ik anders niet. Geen sappige verhalen over aanvaringen en volle havens enzo, dus wat moet ik anders…

 

Dit was het weer. Als het goed is wordt het nu langzaam aan minder druk. En minder druk betekent normaalgesproken méér tijd voor andere zaken, zoals blogjes.

Gegroet!

Advertenties

4 gedachtes over “Van al…

 1. Ah! Weer een bericht! Heb em nog niet gelezen. Ga ik nu doen. Heb de hele dag aan mijn scriptie zitten werken. Noodgedwongen als alternatief voor zeilen kijk ik dan soms maar op de sites van de waddenhavens, bijvoorbeeld naar jullie webcam. Afgewisseld met jouw berichten voldoet dat net. Hou je ons ook op de hoogte van de vorderingen aan de haven, na 3 september?
  Groet,
  Henk Jan

 2. Hoi, welke mooie beelden. Ik ben nochtans niet zeker dat ik het zelfde enthousiasme werkelijk voor de nieuwe haven heb. Ik hoop slechts dat het nieuwe havengebouw als weinigen geen sanitair loodgieterswerk zoals in Texel zal hebben! xc9én geweldig havenkantoor maar en slechts een paar sanitaire ruimten voor deze vele boten!! hopelijk Vlielaender zijn slimmer…..
  … en mijn Nederlands wordt beter…
  Groetjes van
  Claudia en de ClaRa

 3. Zeg Claudia,

  De EERSTE die altijd om een box vraagt, ben JIJ, dus jij bent volgend jaar super-enthousiast.
  En ja, wij krijgen betere sanitaire voorzieningen dan Texel, let maar op!

  Je Nederlands wordt echt steeds beter, goedzo!

  Groetjes,
  Patu.

 4. Ahh Patu,
  Ik hoop dat je me niet verkeerd begrijpt. Ik verheug me echt op het nieuwe haven en ik ben blij dat onze oude Ginga alleen ter wereld zal kunnen lopen, zelfs hield ik ooit van de atmosfeer van het oude haven… alvorens wij een oude hond hadden.
  Alles zal perfect zijn als onze havenmeesters het zelfde houden als zij ooit zijn geweest! Ik houd van u! evenals uw weblog!
  End van het jaar zullen wij in vlieland zijn (in een van de leuke huisjes) en zullen een blik op de werkende plaatsen hebben.
  Groetjes,
  Claudia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s