Dág haventje!

’t Is gebeurd met de koopman! Het slot is er op. En ja, er zijn nog enkele vermaledijden die willens en wetens blijven liggen, maar dat moeten ze zelf maar weten. Desnoods worden ze met steiger en al eruitgesleept.
Maar zo’n vaart zal het wel niet lopen; ik heb begrepen dat er in ieder geval de komende week twee of drie steigers af worden gekoppeld. Morgen gaat de stroom eraf en wij gaan het gebouw leeghalen. Dinsdag de 14e gaat de sloopkogel er tegenaan.

De vaste ligplaatshouders wordt vriendelijk doch dringend verzocht te verplaatsen naar steiger 9 – 10 (de lange steiger – deze blijft het langst in het water), óf de boot eruit te takelen natuurlijk. Na november moet de hele haven opgeruimd zijn.

Ik zei net dat de electriciteit eraf gaat. Dat betekent: geen computer. En dat betekent dus ook: geen webcam. Dus!!…Kijk nog maar eens goed, dit zijn de laatste beelden!
We gaan dan verhuizen naar een container, maar daar is geen ADSL. Dus geen Internet, dus geen webcambeelden. JAMMERRRR!!!! Wat zonde he. Hoe moet dat nou. (Tom Poes, verzin een list) .

En dan zijn hier de laatste foto’s van de haven met betalende gasten.

P1010001_11
Dit is op vrijdagavond.

P1010002_8
En dit op zaterdagochtend….

P1010004_5
…en zaterdagavond. Er kwamen nog aardig wat bootjes aanzetten, we hadden geen leeg stukje steiger meer. Inmiddels (zondagmiddag) liggen er nog een stuk of 15 gasten.

P1010003_11
..Kijk, duinvorming. Naast de helihaven gaan ze het terrein ophogen.

Onze vakantiehulp Harry heeft inmiddels ook z’n laatste dag gedraaid en is weer terug naar school. Misschien komt hij volgend jaar weer. Of moet ik daar een POLL op loslaten? Ja, da’s ook een idee natuurlijk… Over polls gesproken: tot aan twee weken geleden had ik op deze weblog een poll staan, met de vraag ‘Bent u vóór of tegen de uitbreiding’. Welaan, hier is de uitkomst: 23,3% is voor, 76,1% is tegen en 0,6% heeft geen mening.
Conclusie: jullie willen helemaal geen nieuwe haven!
Ik zal direct het bestuur waarschuwen! De aannemers kunnen terug naar huis en we hoeven niet te verhuizen morgen. Mooi, scheelt weer gesleep.
Zijn we daar ook over uit, toch handig zo’n poll.

Maar wacht even…ja ho zeg, dan moet ik doorwerken tot november, en eind februari weer beginnen zoals elk jaar. Ik had me net zo verheugd om mijn lange vrije winter!  De groeten hoor, van mij mogen ze graven. Ik zet nóg eens een poll op de blog…

😉

Okee – afgelopen weekend veel social talk met onze stamgasten gedaan – op de steigers en op kantoor. Allemaal hetzelfde verhaal…’kunnen we écht niet meer komen – als we volgend jaar in die boxen liggen, liggen we aan lager wal, wie heeft dat bedacht – staat  het havengebouw er volgend jaar – blijft de gemoedelijkheid – komen er méér ligplaatsen’ – etc etc en nog meer etc.
Misschien is het wel handig om het hier te vermelden:
– het klopt dat men met de overheersende windrichting aan lager wal komt te liggen. Conclusie: degene die dit bedacht heeft, snapt niets van varen.
– Het havengebouw staat er hoogstwaarschijnlijk NIET als de haven gereed is (1 mei). Er schijnt nu al vertraging te zijn. U doucht dus volgend seizoen in units, ga daar maar van uit.
– We spannen ons het maximale in om het ‘gemoedelijke’ er in te houden. Meer kunnen we niet doen.
– Er komen 302 boxen, plus een lange steiger. De Vlielanders nemen zo’n 60 plaatsen in, als we in de oude situatie een volle haven hadden dan waren er 250 – 300 gastenboten. Met andere woorden: het blijft min of meer gelijk.
Als er meer vragen zijn, spui het dan maar eens hier onderaan bij de reacties. Dat kan ik dan ook meenemen op de site.
Over de site gesproken: een heleboel info daarop heeft betrekking op de oude haven en is dus niet meer relevant, dus als ik een vrij uurtje heb zal ik een nieuwe bouwen.
En over reacties gesproken: die zijn er nauwelijks!  Ik zou dus willen zeggen: reageer zoveel mogelijk, dat is ook leuk voor de lezers (vind IK althans).

Maar ja: geen webcam dus meer komende week! Da’s ernstig ja. Kom maar op met suggesties zou ik zeggen. En zelf ga ik a.s. vrijdag op vakantie naar een bergachtige omgeving waar ik zo weinig mogelijk bootjes hoop te zien, ik kom rond de 21e terug dus…..ik mis het opblazen van het toiletgebouw/havenkantoor. O wat erg! En de verdere voortgang van de werkzaamheden… geen sappige foto’s enzo…oei. Is er wellicht iemand onder u die deze zaken fotografisch wil bijhouden? Dan kan ik dat alsnog op deze blog zetten. Dan heb ik er zélf ook nog wat aan 🙂

Ik verwacht voor mijn vakantie nog te bloggen – zo niet, dan wordt het over drie weken. Maar da’s wel erg lang…

Gegroet!

Advertenties

5 gedachtes over “Dág haventje!

 1. Ja dat is echt niet leuk geen webcan meer.
  Ik keek regelmatig even naar het havengebeuren.
  En natuurlijk je leuke verhalen (je kan wel een boekje hiermee vullen) en dan de foto’s geweldig.
  We zullen het missen,hoop toch dat iemand een manier bedenkt voor een webcan tijdens de werkzaamheden.
  We hebben nog even genoten in de week van 17 tot 23 augustus van de ligplaats binnenkant stijger 9.Lukt ons tot nu toe altijd daar een plaatsje te krijgen.
  Bedankt namens, zoals jij ons vaak noemt, de grijze…
  Toch nog cranberrys kunnen plukken normaal doen we dat half september maar hebben nu de eerste rode dikkerts eruit gezocht. En zitten reeds in de pot als heerlijke jam.

  o.k. tot volgend jaar en geniet van je lange vakantie .
  groetjes van moterschip Summertime.

 2. ’t is een doodzonde. Echtjammer, ons mooie kleine haventje. En dan moeten we de weblog ook nog missen, Jantje heeft nu al de tranen in zijn ogen. Patu, Kun je Lammert niet even leren hoe die foto’s moet maken. Dan hebben we in elk geval de sloop van het havengebouw vast gelegd voopr het nageslacht. Wat zal dat wennen worden volgend jaar. We komen binnenkort wel even polshoogte nemen met de rubberboot. Ik zal zelf wel een thermosfles met koffie meenemen want ik denk dat de automaat ook afgekoppeld is. Wij wensen jullie vanuit Leeuwarden een hele fijne vakantie toe en heel veel sterkte met de verbouwing van de haven.
  Tot binnenkort. Groeten Fred en Jan.

 3. Hier een nachtwerk bericht. Weet niet wat er aan de hand is. Allemaal brandweermannen in de haven. De webcam is in zijn laatste (nacht) uren wel heel bijzonder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s