Brand! Actie!

We hadden het er nog over…het is best een saai seizoen…niks te melden, alles z’n gangetje, geen calamiteiten….en ziedaar: op de laatste openingsdag toch nog reuring in de keet: BRAND!
ja, vannacht, uur of half twee. Ja, ik was er niet bij hoor. En mijn collegae ook niet, ze zijn ons vergeten te waarschuwen. Ze hebben in ieder geval 112 gebeld en de brandweer kwam in actie. Het betrof de LYKKENS PROVE, een Noor. Solozeiler. Gister wilde hij nog door naar zijn thuisland, maar het waaide hem te hard. Tja, een geluk bij een ongeluk, je kan beter brand hebben aan de steiger met de brandweer op 5 minuten dan op volle zee.
Maar heel sneu hoor, ik dacht dat het de kachel was (weet het niet zeker), de boot drijft nog maar daar is alles mee gezegd. Zelf is ie er goed afgekomen, afgezien van een hondenbeet dan. Hij ging naar zijn achterbuur om ‘m te waarschuwen, maar die had een waakhond aan boord..HAP! Ook dat nog….nee, z’n geluksdag was het niet. Sneu, sneu en sneu.
Ja, het is wat…als je dit een week geleden in de haven had…in een vol vak…. Dan praat je over een ramp. Kijk, dat bedoel ik nou, we hadden simpelweg tot nu toe een levensgevaarlijke haven, met boten als sardientjes in een vak gewurmd. Ontsnappen met zo’n brand? Vergeet het maar. Je ligt als een rat in de val. Nee, we hebben al die tijd gewoon gezwijnd, want zo is het gewoon. Ga toch heen met dat gemoedelijk naast elkaar liggen want o o wat hebben we het toch gezellig – dat moet je toch niet meer willen vandaag de dag?  Dat was in de jaren 30 zo, en ja, dat Terschelling dat nog heeft, okee, daar zijn het Terschellingers voor, die lopen altijd een halve eeuw achter. Nee hoor, die boxenhaven komt niks te vroeg! Het wordt een prachthaven, let maar op.
Ik steek de vlag uit in ieder geval.

Okee, terug naar het fikkie.
Hier zijn de photootjes van wat er nog van over is….

P1010002s

P1010003s

En…het was allemaal LIVE te zien op de webcam he!!!!! Blijven kijken hoor, zo lang het nog kan….Overigens, de boot is nu (maandag 20:39 uur) nog steeds te zien op de cam. Steiger 7 voor de intimi, dus niet de dichtstbijzijnde rechts, maar de volgende aan de rechterkant. Zie je? Ja, daarzo, aan de brug zegmaar. Afgezet met roodwit lint waar heel Vlieland -nee, wij zijn helemaal niet nieuwsgierig- vandaag onderdoor ging.

Vandaag trouwens…hebben we de wasmachines en drogers uit de wasserette gehaald. Wat zijn die dingen zwaar zeg…Er staat een container achter het kantoor, da’s handig. Kunnen we er alles in pleuren en als ie vol is kan ie naar de overkant. De bestuurskamer is inmiddels ook leeg…en het werkhok volgt morgen. Van de week wordt het WiFi signaal ontkoppeld en gaan de eerste steigers eruit.

Ik hou jullie op de hoogte!

Tot snel!

Advertenties

Een gedachte over “Brand! Actie!

  1. In het kader “beter een goede buur”: is het mogelijk de webcam bij Rijkswaterstaat of het huis hiernaast te plaatsen? Wat zullen we de webcam anders missen……..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s