Windsurfen: veel surfen, weinig wind.

Allooo…

Wat een weertje he, gisteren. Een cadeautje was dat. Hier op ’t havenstrand was ’t zelfs druk, er werd nog gezwommen ook! Half oktober he… En windstil ook nog. Wat? Windstil?
Maar op Vlieland waait het toch eigenlijk altijd? Als Helga windkracht 4 doorgeeft, waait het hier 6. Maar momenteel is er een internationeel windsurf-evenement op Vlie, en alsof de duvel ermee speelt: weinig wind. We vreesden al dat het gebeuren zou worden afgelast, net als vorig jaar – of was het al twee jaar geleden (gaat zo snel, die tijd tegenwoordig), maar gelukkig was er toch nog een flauw briesje vandaag. Hopelijk hebben ze nog wat kunnen doen. Ja, hadden ze beter vorige week kunnen komen, toen hadden we dikke storm. Da’s pas een uitdaging.

Die surfers komen uit heel Europa. Ze liggen in de haven, ze zijn met 5 klippers meegekomen. Dus de haven ligt toch alweer aardig bezet daardoor, terwijl we dus nu ook voor de charters gesloten zijn.

Okee…wat is er allemaal gebeurd….nou, in het weekend niet veel, want dan zijn er geen werkzaamheden in de haven. Vandaag steiger 3 en 4 opgeruimd – er lagen nog wat Vlielanders daar, en die hebben we naar de lange steiger verhuisd. Die steiger 3/4  gaat  binnenkort naar de korte kant in de werkhaven. Dan kunnen de Vlielanders (wat er dan nog van over is) daar liggen. Jan Soek gaat daar ook naartoe (als ie zijn pronkjuweel in de tussentijd nog niet verkocht heeft).

Steiger 8  is er trouwens ook uit. (Dat is die steiger die voor het kantoor lag). En Lammert is ook weer terug uit Denemarken. Raad eens wie hij daar tegenkwam, heel toevallig? Piet Ottosen! Ja, je gelooft het niet. Maar het verbaast me niet hoor, in de Vlielander herfstvakantie komen ze mekaar waar ook ter wereld weer tegen. Je hoort altijd heel sterke verhalen (ik heb het zelf ook meerdere malen meegemaakt).

Okee, ik doe nog ff een paar photootjes.

A00010012_3 Bijna windstil – zeldzaam op Vlie.

A00010020_2 Zo ziet de Dorpsstraat er uit in de herfst.

A00010013_4 Het laatste plaatje van steiger 8…

A00010015_2De nieuwe Havenweg wordt al zichtbaar.

Tot later weer!

Advertenties

Een gedachte over “Windsurfen: veel surfen, weinig wind.

  1. Patu, bedankt voor de mooie verhalen en de, zoals gebruikelijk, prachtige plaatjes !
    Groeten aan Lammert en Cornelis, en sterkte de komende tijd. We hopen op de hoogte te blijven van de vorderingen aan de haven !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s