Herfstvakantie II

Zo, ook weer geregeld.
Ik bedoel de webcam – die hield er steeds spontaan mee op (misschien was u het al opgevallen).  Ik moest daarvoor wel even het XP-register induiken maar het is voor de bakker – als het goed is.

Ik zei laatst dat het in de tweede herfstvakantieweek wat minder druk zou zijn met de badgasten. Nou, daar kom ik op terug hoor. Ik reed net (zaterdagmiddag) door de Dorpsstraat…echt waar: je kon het vergelijken met de Kalverstraat. Ik moest zelfs afstappen. Net een zomerdag, ongelooflijk.

Ik las laatst ergens in de comments of op de mail dat ik zoveel mogelijk photootjes mag plaatsen op deze blog, want hij krijgt er geen genoeg van. Da’s allemaal prima, maar dat kost u wel laadtijd. Daarom heb ik ze al verkleind (even klikken en ze worden groot, u weet het) – maar toch moeten die plaatjes bij iedere nieuwe sessie worden ingeladen. Daar wordt uw PC traag van. Ze worden nl. allemaal bewaard in een tijdelijke map op uw harde schijf. Tip: gebruik CCleaner. Dat programma haalt de bezem erdoorheen en maakt dat het spul weer aardig sneller loopt. Downloaden kan hier: http://www.filehippo.com/download_ccleaner/
En u weet het – althans, het staat een paar blogjes terug vermeld – er zijn twee enthousiastelingen bezig om de voortgang van de werkzaamheden in beeld te brengen. Berend Hazenberg met zijn http://www.vliezier.mijnalbums.nl en Jeannet Veen, en dat is deze link: http://www.mijnalbum.nl/Album=C8XB8CJH .
Ik noem ze nog maar even dacht ik.

De bootjes van de watersportvereniging werden uit het water gehaald vandaag. Dan is die lange steiger ook mooi opgeruimd tenminste.
Verder kwam er vandaag nog een 70 meter lang binnenvaartschip met zand binnen – die had eergister al moeten komen maar hij durfde niet. Ja, de Noordzee is bepaald andere koek dan het Harinxmakanaal…
En Jan Soek kwam gisterochtend binnen met z’n nieuwe boot. Ik zal ‘m zo hieronder laten zien. En nou maar zien dat ie dat stuk schroot verkoopt, want anders wordt het dubbel havengeld volgend jaar. En het hondje had niks gedaan binnen, zei ie, ‘maar toch bedankt’ – Jaja…ik denk er het mijne van… 😉
Vandaag kreeg ik trouwens een privé-rondleiding door z’n nieuwe schip. Nou, leuk ding hoor. Een slepertje eigenlijk. Een enorme motor..die waarschijnlijk nooit meer gebruikt wordt.

Okee, hieronder wat plaatjes.

Pa190032
Zo ziet het eruit aan de havenmond. Tja – ‘haven vol..’ ja, vol water ja 🙂 Maar dat staat er nou eenmaal. Toch is dit bord en die vlag niet duidelijk genoeg, want op dit moment liggen er weer drie stouterikken.

Pa190033
Daar ligt de nieuwe boot van Jan Soek. (Hier linksvoor bedoel ik. Die twee daarachter zijn in ernstige overtreding). Volgens mij lees ik "Regina".

Pa190035
Vijftien meter is ie. Dat scheelt de helft.

Pa190036
Nog even en ook de lange steiger is leeg.

Pa200040
Daar gaan de Vlielanders, één voor één. Opgeruimd staat netjes.


Dsc_0039
Daar gaat Hennie Koster…

Dsc_0040
De Kuiper Brandarisrace! Oftewel, het einde van het charterseizoen. Bijna alle charters doen er aan mee. Hier te zien in de Blauwe Slenk.

Dsc_0042
Even later op ’t eind van de Fortweg.

Dsc_0045
Hier gaat dus de Havenweg doorheen.

Pa190038
Kijk, dat vind ik nou ook zo mooi aan het najaar he. Je fietst na je dienst naar huis en dan zie je dit. Bijna elke dag weer een mooi plaatje.

Daar wou ik vandaag mee afsluiten.

Prettig weekend verder!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s