NAP +205

Dahag.
Om te beginnen, klik dit plaatje maar eens…

251107_hoogwater2

Twee meter en vijf centimeter bij NAP. Dat was het vandaag. Da’s wel wat anders dan een paar weken geleden, maar toch…
Gelijk op zondagmorgenvroeg een ronde door de haven gedaan. Aldus, ziehier:

A0001

Ja, het water komt net over de kade heen. Daar zie ik de douaneboot en eentje die daar illegaal ligt. Die wordt genoteerd….

A0002
Jan Soek ligt ook al bijna op de kade. Vorige keer was hij zowat over die palen heen.

A0003
Overzichtje. Het water komt dit keer niet op de havenweg.

A0004
Het havenstrand…nou, stránd…

A0005
De aannemer had een dag voor de vorige storm nog een stuk staal aan die middelste paal gelast. Maar goed ook. Denk er nog een metertje bij en je komt in de problemen.

A0006
Daar verderop ligt het ponton van de aannemer gereed om het zand richting de Bolder te pompen.

A0007
Vanaf de nieuwe dijk – die een stuk hoger is dan de vorige.

A0009
Die pontons hadden ze maar erbovenop gelegd. Je weet het maar nooit tegenwoordig…

A0011
En even een blik naar de zandbult.

Zo. Nu nog benieuwd of het vanavond net zo hoog (of hoger) komt. We waren weer aardig gexefsoleerd vandaag; de normale dienstregeling IS al beperkt op zondag (geen vroege boot, dus een dagje naar oma aan de vaste wal kan je vergeten), maar nou lag de Koegelwieck er ook al uit. Maar die gaat al niet als er een buitje overkomt, dus dat is niets nieuws. Ja, naar Terschelling vaart ie dus wel.
Voor mij kunnen ze die Koegelwieck trouwens aan de kant zetten, ik zie het nut er niet van in. Harlingen-Vlieland is anderhalf uur, net zo lang als de gewone dienst. Nadelen: er kunnen geen auto’s mee en je kunt niks krijgen aan boord, en op de Noordzee is het net of je in een achtbaan zit. Ik ken al velen die alleen al om die reden de Koegelwieck mijden.
Ik snap niet waarom Doeksen dit niet wil: elke dag het hele jaar door drie normale diensten met de ‘Vlieland’. Klaar. Punt. Ben je overal van af en nooit meer gezeur.

Maar genoeg over Terschellingers, anders wordt het zo’n depri-blogje.

Over blogjes gesproken..er was afgelopen week weinig nieuws aan het front. Daarom was het ook op de blog nogal rustig. Tja, nu is er eigenlijk ook weinig te melden, behalve een beetje hoog water hierzo.

Toch wat te melden – al heeft dat niks met de haven te maken.
Gisteravond was er feestavond in de Bolder, want Gerard Gerritsma is met pensioen en hij werd daardoor in het zonnetje gezet. Wat wil je ook, vanaf 1974 is hij de technische man van de Bolder en vele uitvoeringen konden geen doorgang vinden zonder zijn medewerking. Zonder geluid en licht doe je niks. Daarom gaven de betreffende verenigingen gisteravond ook acte de presence. ik noem de fanfare, de drumband, de toneelvereniging, het zeemanskoor, Sinterklaas ( ja – die werd even ingevlogen) en toen kwam de wethouder met de mededeling dat het de majesteit heeft behaagd….jawel, een lintje. Ridder is ie!
Kortom, een heel geslaagde en vooral gezellige avond.
En nog even dan hebben wij hier het Sinterklaasgebeuren. Op 5 december, op zijn verjaardag, dan komt ie naar Vlie. Daarna weer het opkleden, de uitvoering van Volksonderwijs en dan gaan we weer naar de kerst.

De komende week denk ik weinig te bloggen. Ik weet het eigenlijk wel zeker, want mijn drie weken dienst zitten erop. Ik ben tot de 4e december aan de wal dus ik kan weinig betekenen. Mocht iemand toch iets te melden hebben over de havengebeurtenissen, dan geef ik diegene hier alle ruimte. Gewoon even mailen, dan regelen we dat.

Okee, groeten en tot de volgende.

Advertenties

3 gedachtes over “NAP +205

  1. Ja zeg, hoor es even… Ben hartstikke hectisch in verband met de komende verandering in de privésfeer, ik ben daardoor vaak aan de wal als ik geen dienst heb en dat heb ik nu niet, en bovendien valt er gewoon weinig te melden. Maar ik probeer morgen toch nog iets bij te dragen.
    Groetjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s