Paasweekend 2008: Koek en Zoopie

Zijn we weer…

Wat een pokkeweer, vreselijk toch. En het eiland stroomt vol vandaag met Paasbadgasten. Die krijgen geen fraai weer, maar goed. Moet de Pasen maar niet zo vroeg vallen, eigen schuld 😉

(Kom op, we blijven immers altijd positief)
Ons eilandje is gisteren volgestroomd met Paasbadgasten. De meesten blijven tot maandag. Ze hebben een prachtig fris uitwaaiweekend. Heerlijke Hollandse buien, met hagel, regen en sneeuw, veel wind. Lekker banjeren met de hond over het strand, wat wil je nog meer. Ze boffen maar!
(Kleine tussennoot van de redactie: Dit zijn de koudste paasdagen sinds 40 jaar volgens het Koninklijke NMI. Rijkswaterstaat heeft alle verloven van de strooidienst ingetrokken. Hoezo OPWARMING??)

Het is dus Paasweekend! En normaal hebben we dan, met mooi weer, 100 bootjes in de haven. Nu dus niet! Eén grote  bouwput nog. Nou ja, dat weten we nou eenmaal. Maar goed, volgend jaar komen jullie gewoon massaal deze kant op. Dubbel rood op het havenhoofd met Pasen, dat zou leuk zijn 🙂

Oja! Ik zou nog een mededeling doen. Wanneer we opengaan. Welnu:
Dat wordt 26 april aanstaande…MITS MITS MITS (en nu komt het) er geen tegenslagen meer komen.
Met andere woorden: men houdt een fikse slag om de arm.

En dan nóg..áls de haven opengaat, dan is het BEPERKT. Men werkt wél door en er zijn dan 100 ligplaatsen in het begin en gaandeweg worden er meer steigers neergelegd, dus eind mei hebben we 300 ligplaatsen. 
Wél staat het vast dat de GEHELE haven, dus ook de werkhaven, gesloten blijft tot 26 april. En dat geldt met name voor de bruine vloot.

Dus: mócht u deze kant uitkomen, bel of mail even kort vantevoren hoe het ervoor staat.  Met 100 boten zijn we dus VOL.

Zo, dat weten we dan ook weer.

Ja ja, het is wat…..Maar wacht, om het leed enigszins te verzachten zal ik wat fraaie plaatjes laten zien die vanuit de helicopter zijn genomen. Ze zijn van oktober en november vorig jaar.
Ze zijn mij toebedeeld door Rijkswaterstaat en bij hen rust ook het copyright, hetgeen betekent: niet overnemen zonder toestemming.

Hier klik doen: http://www.waddenhavenvlieland.nl/pics/havenvanuitdelucht/album/

——–

Update 22-03: RED ALERT! De dam in de havenmond is vannacht doorgebroken vanwege 1,90 NAP, en da’s net 10 cm te hoog. Dus: tegenslag. En tegenslag betekent meestal vertraging.  Terug bij af.
Die slag om de arm wat betreft die 26e april, is nu wel een HEEL FLINKE slag om de arm geworden. Weet je wat? Ik meld het gewoon als we open zijn. We plannen niks meer, we zien wel.
Groetjes uit de koude keet!

Advertenties

Een gedachte over “Paasweekend 2008: Koek en Zoopie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s