Er komt schot in

Komt er net een man op me af. ‘Pardon, mag ik u iets vragen?’ – ik zeg ‘ja hoor natuurlijk’, in de wetenschap dat  ik mijn bandje voor de 1500e keer moet afdraaien, zovan: 1 juli is de oplevering, en ja inderdaad, vertraging, en nee geen havengebouw, da’s volgend jaar en er komen 300 plaatsen’. Tot mijn verbazing vroeg ie wat anders. ‘Wie is diegene die die stukkies typt op jullie site’. Ik zeg, aarzelend: ‘heu…nou, ikke’…. ‘Vooral zo doorgaan hoor, want zo blijf ik in Groningen op de hoogte’.
Oei! Da’s waar ook! De blog! Wanneer was de laatste keer…twee weken? Drie weken… Met de Pinkster toch?  Tsjoh! Nou, snel maar doen dan. Want die hint was veelzeggend.

Wat is er in die tijd allemaal gebeurd….in ieder geval elke dag fraai weer, dus geen overstromingen en windkracht 11, dus Heuvelman kon mooi opschieten. In de weekends konden we zelfs een paar bootjes binnenlaten, en dat was hartstikke gezellig. Dit weekend werkte de aannemer door, en moesten we echt op slot. Maar ja, het tij liep ’s avonds en dan zijn we er niet, dus kom je ’s ochtends op je werk en ziet dat die paar steigers aardig bezet zijn. Wegsturen doe je ook niet zo snel, dus ja. Sommigen moesten verhalen want Heuvelman had toch ruimte nodig hier en daar.
Nu, zondagmiddag, zijn de meesten weer weg. We blijven nu een week gesloten en aanstaande vrijdag de 6e gaan we los (is de bedoeling althans), want dan zijn er toch al een stuk of vier steigers aangesloten.
Maar het waren een paar gekke weken hoor, zowel privé als op ’t werk. Nooit meer aan die blog gedacht, het is wat…

En vanochtend weer de zoete inval op kantoor. Dan zie je weer gezichten die je in een jaar niet meer gezien hebt…dat gaat maar door.  en praten en praten en praten….Lammert ging gister de ronde doen op steiger A en H (ja, het worden letters). Denk maar niet dat ie opschoot, de één na de ander trok hem aan z’n mouw. Ja, zo gaat dat.
Nu, na dit weekend, moet ik zeggen dat ik toch veel positieve geluiden heb gehoord, met name over de steigers. Dat viel me niks tegen! En je ziet nu ook de haven groeien, je krijgt er nu tenminste een idee van. Ook de opmerkingen over de ‘landingsbanen’ zijn niet van de lucht. Ja, er zijn lichtjes (LED) in de steigers geplaatst, erg handig voor als het donker is. Ik hoorde vanochtend dat het licht zefs te fel zou zijn, je zou alleen maar lichtpuntjes zien en geen contouren van de steiger. Affijn, oordeelt u zelf als u hier ligt zou ik zeggen.

Er zijn al wat aardig Vlielander boten te water, ja wat wil je, die stonden al vanaf begin april te popelen. Nu is steiger H klaar, dus hup, met z’n allen daarnaartoe. Ik doe trouwens even, als u mij toestaat, voor de duidelijkheid (ook al is ie niet al te duidelijk) een plaat van de havenindeling zoals ie hier op kantoor hangt:
Plattegrond
En even klikken voor groter formaat, anders wordt het niks natuurlijk.

Maar goed: 1 juli dus, is de datum van oplevering. Maar of dat gehaald wordt….we zijn razend benieuwd. Maar de 6e juni gaan we in ieder geval open, zij het beperkt.

Ik ga wat photootjes doen, want ik heb verder geen anecdotes (of er moet me zo wat te binnen vallen).

A10001
De kade vol met vingerpieren. Het werkschip de ”Bison’ moet er vaak aanleggen, vandaar dat de Bruine Vloot beperkt toegang heeft.

A10002
Kijk, het resultaat van beperkte openstelling in het weekend. Zo begint het weer te kriebelen!

A10003
Allemaal aan steiger A. Geen bolders nog, wel touwlussen. En met z’n allen aan een draadje stroom (de aardlek sloeg er dan ook geregeld af).

A10011 A10012
Plaatje vanaf de overkant. (Vorig jaar stond hier ons kantoor nog…). Steiger H zo goed als klaar, aan steiger G wordt nog gearbeid.

A10013
De H. Naast de G is er al een stukje F zichtbaar.

A10014
Steiger I (van Isaac) tot aan de botenhelling. Hier komen de roeibootjes, rubberbootjes, affijn, het kleine werk.

A10004 A10005
En kijk…bij het bord ‘Vlieland Groet U’ (die er niet meer staat) hebben ze een mooie nieuwe bank neergezet. En helaas helaas, wat erg…maar ik heb er geen foto van gemaakt. Van wat niet? Nou, van de fundering van een luchtafweerinstallatie uit de Tweede Wereldoorlog! Die kwamen ze tegen toen ze hier gingen graven, ja heus waar!  Het heeft wél in de Vliezier gestaan, dus hopelijk komt Berend er nog mee.
Ze hebben de funderingen weer opgevuld, dus het is niet meer te zien nu. Maar toch een verrassing!

A10009 A10010
En hier een paar plaatjes van vanochtend. De aannemer is ook op zondagochtend bezig, dus kan je nagaan dat er druk achter zit om de zaak begin juli klaar te krijgen. We zijn trouwens dicht, maar goed, je kunt niet constant op wacht staan dag en nacht. Er sluipt altijd wel wat door…

Ok, nou. Ik sluit hiermee af.
Dan heb ik nog wat aan me zondag tenminste 😉

Doegg…!!

3 gedachtes over “Er komt schot in

 1. Dag Patu,

  Niet alleen in Groningen worden de vorderingen op de voet gevolgd. Ook in Nijmegen, want op 21 juni beginnen we met de Panta Rhei weer aan het wekelijkse cruise-seizoen langs de eilanden. En het zal toch niet zo zijn, dat we dan Terschelling wel kunnen aandoen en Vlie niet? Kan ik mijn gasten – en mezelf! -eigenlijk niet aandoen!
  In ieder geval dank voor alle info in de afgelopen maanden.

  Ruud Keulers
  Wadfietsen.nl

 2. Hoi Patu,
  Dank voor wederom je uitgebreide verslag over de vorderingen van de haven, leuk om te lezen en de “photootjes” te bekijken. Binne we weer helemaal op’e hoogte nou! Mooi bankje trouwens!
  De Rikja heeft de oversteek naar Vlie nog niet weer gemaakt, want onze vrije dag is op maandag en we willen niemand in de weg liggen.
  Hartelijke groeten en tot de volgende blog,
  Fred en Hennie

 3. Hoi Patu, Ik vind het wel wat dubbel; mooie plaatjes van zeiljachten in de haven en het bericht op de website “gesloten voor pleziervaart tot 13 juni” Maar het ziet er wel mooi uit. Ik heb het (netjes middels de veerboot) al “live” kunnen aanschouwen.
  Groeten, Paul Smidt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s