Een fraai weekend!

Hoe het weekend verliep? Nou, ik zou zeggen:
Kijk eens hier!

A10006

A10007

100 boten!
En gezellig! 🙂

Jaja, je zal aan de wal zitten, of erger: op Terschelling! Dan had je dikke pech. Nee, het was weer ouderwets.
Want…okee, eerst even ter verduidelijking, hoe de zaken ervoor lagen/liggen: We ZOUDEN vanaf afgelopen vrijdag opengaan. Doorlopend dan he, dus ook door de week. Ik dacht, zal het nu dan eindelijk lukken?  Het stond nog steeds op de website, en je kon het ook nog horen op het antwoordapparaat: 6 juni open. Maar toen, op 4 juni, kwam het verlossende telefoontje: ‘Doe maar een week later’.
Hehe, dus toch.. Ja zeg, we zijn er de laatste maanden aan gewend geraakt om steeds maar de boodschap aan te passen…uitstel dit en uitstel dat, maar wij berustten allang in gelatenheid.
Het komt uiteindelijk helemaal goed.
Degenen die hier waren afgelopen weekend, konden dat beamen. Okee, laat het nog even duren, maar wát een fraaie haven krijgen jullie ervoor terug. En zo is het!
Een week later dus, even op de kalender kijken…heeee: vrijdag de dertiende! Jaja! Owee, als dat maar goed gaat!…
Maar dit weekend, hoe zat het nu met dit weekend… Welaan: het EK voetbal begon zaterdag zoals u weet, dus dan wordt er niet gewerkt in de haven. Ja da’s logisch toch…
En elk nadeel heb ze voordeel: dan konden we dus jachtjes toelaten! Zeker wel! Dus hupsekee. De Brandhierus om laten roepen, de website aangepast, het bandje ingesproken…en dan maar kieken wat er komt.
Nou, 100 stuks dus! En het ging allemaal goed, okee, de meeste jachtjes moesten in te kleine boxen, maar we hebben momenteel dus niet echt veel ander keus.  Maar het verhaal was altijd: o wat jammer, de KNUSHEID gaat eraf. Nou, mooi niet. Als dít niet knus was, dan weet ik het niet meer.
Kijk maar eens:
A10002
Ligt er gezellig bij, niet?
Plus dat je niet meer als een AAP van boot naar boot hoeft te klauteren. Wegvaren wanneer je wilt, genoeg stroom (en gratis , dames en heren!), geen gestamp meer boven je hoofd… Wat wil je nog meer.
En voor ons is het nu ook eindelijk overzichtelijk. Even snel de H steiger langs, hup, opschrijven van 12/14,38/40 en de 61/63 vrij (bijvoorbeeld)…dan weet je precies wat je daar nog weg kunt leggen.
En later, als we een handig systeem hebben (moeten we nog over nadenken), dan weten we op kantoor precies welk jacht in welke box ligt.
We hebben dus nu een mooi weekend gedraaid, en toch veel positieve reacties gehad (een enkele mopperaar uit Franeker daargelaten – maar die was nog niet genoeg geacclimatiseerd. Als je op Vlie bent dan valt er niets meer te mopperen.) De steigers vooral, vallen heel goed in de smaak. Geen geklap of gestamp, nee, gewoon degelijk. De aansluiting, en met name het materiaal.
En de gasten die voor de eerste keer dit jaar de haven binnenvoeren…met open mond! Zovan: huh…wat vreemd…wat anders, wat groot vooral…En dat is het ook. Je kent het gewoon niet meer terug.
Maar gelukkig, iedereen was tevreden (of kwam dat door het aangepaste tarief..?).
En zondagochtend ging iedereen weer naar huis:
A10001

De autosteiger is van de week getest en goedgekeurd. Kon gelijk z’n dienst bewijzen vandaag:
A10003
Daar is de steiger met name voor bedoeld: de ambulance.

Het kantoortje is trouwens dik in orde (okee, de pin doet het nog niet) en de toiletten ook prima. Goed, de douches…okee, die zijn wat klein. Da’s alles. Klein maar gratis – dus ook daar valt al niet over te mopperen.
Nee, geen winkelwagen dit seizoen. De gasten zullen moeten lopen of fietsen naar het dorp, dat is even niet anders. Maar ook het dorp is vlakbij, twee minuutjes op de fiets (ok, wel hard fietsen dan 😉 )
O ja! De frietkot komt trouwens wél weer terug, heb ik vernomen in het roddelcircuit. Gelukkig maar, altijd handig als je zin hebt in een Spaatje of een cola zo tussendoor.

Is er verder nog iets te melden? Jawel! De webcam doet het weer! Die van Dura Vermeer dan. Die andere is nog een probleem – kabeltje tekort. Maar je kunt nu prima de kade in de gaten houden vanuit je luie stoel! Handig! Okee, eigenlijk moet ie nog even goed worden afgesteld zodat het mooi doorloopt. Maar we hebben in ieder geval beeld! (Zoniet: meldt het gelijk, want hij hoort het nu altijd te doen).

En nu dan weer even terugkomend op ’t afgelopen weekend…wat was het mooi weer! Echt geweldig, het was strandweer, maar niet te heet. Heel goed uit te houden. Hier een paar sfeerplaatjes:
A10005
Bij de veerdam…het water is glad, maak je niet vaak mee.

A10004
Geen loopmogelijkheid meer aan de rode kant. Dit wordt in het najaar aangepakt.

A10008
Het Witte Lid. Vroeger kon je hier schaatsen. Nu pluk je er cranberries.

A10010
De camping begint ook gezellig vol te raken.

A10011
Het strand om half tien ’s avonds…

A10012
En we sluiten af met een romantisch plaatje.
Ook dát is Vlieland 🙂

Tot de volgende!

2 gedachtes over “Een fraai weekend!

 1. Hallo,

  Ook ik wil via deze weg je bedanken voor de vele verslagen en vooral de fotos van de uitvoering van de haven. Ik ben zelf de landschapsarchitect die de uitbreiding van de haven en de rest van de omgeving heeft mogen ontwerpen vanuit ARCADIS. Het was toen al een bijzondere klus en nu je het eindresultaat begint te zien en de reacties hoor wordt je daar toch blij van.

  Aangezien je niet dagelijks op Vlieland voorbij kan komen is dit een perfecte manier om te zien hoe het wordt en wat de reacties zijn. Altijd spannend, zeker omdat het toch al weer een aantal jaren geleden is dat we het plan gemaakt hebben. Ben erg benieuwd als het af is en ook naar de nieuwbouw van jullie havenkantoor waar ik alleen wat schetsen van gezien heb.

  Kom zeker van de zomer kijken. Blijf vooral schrijven en fotos plaatsen. Graag ook van de omliggende kades als die af zijn met lichtmasten, bankjes etc.

  Veel succes met de drukke tijd. Succes met de blog en natuurlijk de afronding buiten.

  Groet,
  Gerrit van Oosterom

 2. Kijk, en dan zijn er altijd nog mensen die zaterdags moeten werken, vliegensvlug de zaak sluiten om op het staartje van ’t tij Vlieland binnen te lopen. Dan komt ome Brandaris om 19.30 uur die zegt: Vlieland vol voor alle jachten! Zullen we Lammert bellen zeggen we tegen elkaar? Ach die is vast al naar huis het is zaterdag avond. Dus slaan we in de Vliestroom rechts af de Meep in! ’s Avonds even een sms-je naar De First Breeze, die sms’t terug, d’r was nog plak zat! Shit! En dan lees ik nu Patu z’n blog, die ook nog even leuk zout in de wond strooit, dank u! Overigens, ook op Terschelling was het genieten hoor, mooi plekje, zon in de kuip en ’t zicht over het wad! Ik bedoel maar, ook in dit geval “heb elk nadeel z’n voordeel” toch?
  Hartelijke groeten van de Rikja.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s