Laatste week voor de drukte

Een nieuwe week, nieuwe kansen.

De eerste prio was: de website naar de originele kleuren terugbrengen. Eigen schuld, hadden ze maar moeten winnen.

Zijn er nog schokkende feiten te melden? Welaan: Jan Soek was jarig afgelopen weekend. Iemand had gezegd dat iedereen welkom was voor een borrel op z’n boot om vij uur ’s middags. Dat bleek niet geheel juist… Hij was er ook niet blij mee…

Verder…nou, de haven schiet nu echt op. Vrijdag werden de kikkers geleverd en direct ging de baas zelf aan de slag. Nu zijn alle (geplaatste) steigers voorzien. Steiger E is alleen nog niet af. En ook de lange steiger aan de zuidkant moet nog geplaatst worden. En het moet dus allemaal deze week, want op de site staat nog steeds: 1 juli oplevering. Nog geen opdracht gekregen om dat aan te passen (zal wel op ’t laatte moment komen).

Afgelopen weekend was het best druk vanwege het mooie weer. Het begon wel aardig te waaien, naar windkracht 7 zelfs, en nu kon je ook zien dat er toch veel mensen er moeite mee hebben om de box in te varen. Ons rubberbootje was vaak nodig!
Maar ja, wij zijn er ook niet 24 uur per dag dus men moet zich ook maar zelf kunnen redden.
Al met al hadden we z’n 100 jachtjes, best wel gezellig.
Aanstaand weekend begint de zomervakantie. Het Noorden begint, dus als het goed is – met mooi weer – wordt het gelijk druk. We krijgen Harry weer als vakantiehulp (zie vorig jaar) en dat is maar goed ook, dan kunnen we tenminste een dagje in de week vrij nemen. Want in de zomervakantie wónen we in feite op de haven. Je komt alleen even thuis om te eten en te slapen.

We hebben nog geen Letters voor op de steigers (A t/m K), dus we moeten nu steeds zeggen: ‘vaar maar naar de vierde steiger vanaf hier’, bijvoorbeeld. Vanaf het kantoor richting de helicopter is het C t/m H, en het gaat dan van groot naar klein. H is echt voor de kleintjes want je zit dan net in het landingspad van de heli. Dan mag er natuurlijk geen mast in de weg liggen.
Overigens, op de voorpagina van de site staat het steigerplan ter download.

En op kantoor is er nog steeds geen PIN. Kan je toch zien dat veel mensen nauwelijks baar geld op zak hebben, velen moeten eerst naar het dorp om te pinnen. Affijn, we hopen dat toch deze week geregeld te hebben. Net als het draadloze Internetsignaal in de haven. Overmorgen komt de KPN om de antennes te plaatsen. Hopelijk lukt alles in één keer, zou mooi zijn. Dan zijn we weer, net als vorig jaar, een KPN-hotspot.

Ok, een paar photootjes nu.

Dsc01914
Heuvelman sleept een steiger naar z’n plek tegenover H.

Dsc01916
De situatie op zondagochtend. Hier vooraan de H, daarachter de G en de F-steiger.  En de aannemer werkt maar door…

Dsc01917 Dsc01918
De drukte in het weekend.

Dsc01919
De lange steiger in wording op zondagochtend…

Zo, en nu duiken we de laatste "rustige" week in.
Tot de volgende!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s