Er is er één….

…De klos! Dat was ik, ja!
Nou, dat doe ik dus ook nooit meer! Pfff…wat een hectiek en gedoe zeg, vanochtend. Ben doodop gewoon!Kapot!
Ik dacht: ha, een relaí dagje op de haven, niemand die me wat doet, een paar vaste gasten, ok, maar dan ben je klaar. Maar neen!

Wat dan? Nou, het zit zo – ik ben dus jarig, en omdat ik er verder niets aan doe (okee, behalve een paar gebakjes voor de crew en de steigerchefs)  en geen gedoe wil met visites enzo, wil ik gewoon de hele dag werken. Lekker schuilen…
Nou – het lukte aanvankelijk aardig. Tijdens de ochtendronde werd ik slechts door één steigerchef gefeliciteerd (nog bedankt voor de Steekpenningen van Klene, Wiecher 🙂 ) en dat was het.
Weer terug op kantoor ging het gewone leven z’n gang, totdat Wiecher z’n taartje kwam opeisen (ik had ‘m uitgenodigd).  Toen kwam m’n moeder ook binnen, zo van hup gefeliciteerd enzo, en toen pas kreeg der Cornelius er ook lucht van. Toen kwam Hans de Bakker binnen: Verrek wat is hier gaande – nou hij is jarig –  Wat?! Nou moet ik Fea dus straffen want jij staat voor morgen op de kalender! – Taartje? Nou, als ik uw niet ontrieft, graag… Suus kwam langs…en ook Bram, (van de Bramweg weetuwel)…en die begon te zingen …ik zei nog hoe weet jij dat nou…taartje?  Heuvelman aan de balie. Van harte jongen – hee toevallig, morgen ben IK jarig. Opeens had ik Bonny en Sjoerd tegenover me Hee wat gezellig hier, o jarig? Van harte! Taartje? Doe maar twee…Onderwijl gebeurde er van alles..de telefoon, de klanten tussendoor aan de balie, de  marifoon – de collega probeerde mij steeds op  te roepen maar door de kakefonie in het kantoor kon ik er weinig van maken – en ook nog een noodoproep van een motorjacht van 22 meter rechtstreeks uit Saint Tropez…en dan ben je jarig he…
Affijn…toen de meesten waren vertrokken dacht ik: hehe!..maar voordat ik aan uitademen toekwam;…KLOPKLOP..Wat horen we, is hier iemand jarig!?… Was het de POLITIE. Nee he! Twee man!   Gebakje? – Nou dat slaan we niet af, wat jij collega. Toen die weg waren deed ik het kantoor hermetisch en vacuum op slot. HEHE EINDELIJK RUST RUST EN RU… KLOPKLOPKLOPKLOPKLOP!!!! NEEE wat NOU weer….
Was het Piet Ottosen!   Pffff…..Nou had ik nog een halve appeltaart over staan (Atty had er twee gebakken – perfect!) maar als je Piet Ottosen opeens voor je ziet dan WEET je gewoon: Daar gaat mijn taart! PIPO! Koeien!!!   – Zo De Nijs, ik ben er weer. Wat nou, gebak? Wie is er jarig, jij? Nou van harte! Nee dat sla ik niet af, doe maar één. (Nou ja…xc9xc9N… In ieder geval – daar ging mijn taart… En Lammert moest nog een stuk, de familie Vis, Fea…en nog een paar vaste gasten. Snel Atty opdracht gegeven nog een taart te bakken.
Toen  ik daarna het rijk weer (even) alleen had, dacht ik: ik had me hier wat anders van voorgesteld. Niks verjaardag in de anonimiteit! Voortaan blief ik TUUS! (Je hebt er ook recht op, maar ja…) Toen belde Der Lambert : Zeg wat hoor ik..blabla..jarig? Blabla wist van niks, excuus…je mag vrij als je wilt…Toen zei ik iets wat ik anders nooit zou zeggen: "NOU GRAAG!!!!"
En nu ben ik lekker de rest van de dag vrij 🙂
Maar wat een keet zeg, vanochtend..pfff…..dan word je snel oud hoor, wat een stress!

Goed, genoeg gezeverd.
Hoe staat het in de haven? Welaan, de vakantie is nu begonnen, en door de harde wind (5-6) liggen we nog niet vol, maar dat komt binnenkort wel. Vol is nu ECHT vol. Geen gestapel meer zoals vroeger. Nee hoor, we zijn net een parkeergarage nu. Dus voor degene die naar Vlie willen: luister aandachtig naar het verkeersbericht der Brandaris op kanaal 2. Die weten als eerste of we vol zitten. Of bel ons even op de splitsing, dan zeggen wij wel hoe en wat.
En o, wat wordt het mooi!!!! Die promenade met die bankjes alleen al….een ECHTE jachthaven hebben we nu. Geweldig. En als Heuvelman (en Ibis ook) die lange steiger van de week nog klaarkrijgt, dan is het helemaal hosanna. Nu is het nog behelpen met grote jachten en kottertjes enzo, van dat spul…die zijn moeilijk in boxen te wurmen, maar die kunnen we dan mooi kwijt aan de lange steiger.
En komende week hebben we weer in de hele haven WiFi van de KPN hotspot, dus dat is dan ook weer geregeld. Alleen de PIN doet het nog steeds niet…

Ok, hier zijn wat photootjes.
Dsc01926
De haven op een doordeweekse dag…

Dsc01929
Kijk! Ze zijn bezig met het plaatsen van lantaarnpalen op de promenade.

Dsc01930
Wat doet Radio Friesland daar nu? Geen idee.

Dsc01931

De lange steiger (t.o. de helihaven).

Dsc01933Dsc01934
De lange steiger (t.o. het kantoor)

Dsc01935
Onderwijl komt er een werkschip van de aannemer aan met materiaal. Lag een paar dagen te wachten vanwege de harde wind. Dus nu snel aan de slag – zelfs op zondag…(Links het bewuste motorjacht met panne).

Okee, ik ga maar weer. Feestvieren. In ZEER besloten kring! 😉

Tot de volgende keer!

Advertenties

4 gedachtes over “Er is er één….

 1. He patu

  Weer even het jourmaal gelezen ,wat ik begrijp kunnen we morgen helemaal los en als ik de foto’s zie wordt het hard werken deze week

  groetjes uit zaandam

 2. Ik (en mijn echtgenote) zijn de bewakers van het huis van Wiecher. Nu lees ik dat hij gebakje kwam opeisen. Normaal wil hij nooit wat hebben, dus of jouw gebakjes zijn erg lekker of mijn vrouw kan niet bakken. Nog even een tip, geef hem niet veel drank want dan gaat hij vals zingen.
  Hartelijke groeten en veel plezier op het mooie eiland en mijn complimenten voor de mooie foto’s van de jachthaven.

  Ruud Smits
  Alkmaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s