De eerste drukke week

Voordat ik begin, even het volgende.

Vanmiddag kwam er een WINDHOOS op ons af! Ja, echt heus waar! Ik bevond me net toevallig buiten bij het kantoor, en ik zag een heel donkere lucht aankomen. Een wolk vond ik een vreemde vorm hebben, langgerekt en verticaal. Pas na tien seconde viel het kwartje: dat was een hoos! Even de slurf volgen naar onderen en..ja hoor, opspattend water. En het kwam nog recht op de haven af ook. Dus ik als een speer het kantoor in om mijn phototoestelletje te pakken en proberen ‘m er goed op te krijgen. De havenmensen waarschuwen had geen zin (ik deed het wel, daar niet van) want hij was er heel snel. Mooi gezicht! Het begon opeens windkracht 7 te waaien en ik zag ‘m net langs de noordkant van de haven voorbijtrekken, precies over die nieuw aangelegde duinen. (Dat kreeg ik helaas niet goed voor de lens.) Okee, achteraf was het een hoosje van niks, niet bepaald van categorie F5, maar je schrikt toch wel als er zo’n ding op je af komt.
Hier is ie:
Dsc01939as

Als je heel goed kijkt (wel even klikken voor de vergroting) zie je opzuigend water.

Okee, dat ter introductie.

Op de haven hebben we de eerste drukke week te pakken! Nu gaat het écht aan. Moest ook wel, want het is vakantie van het noorden. We liggen elke avond zo goed als vol. De aannemer moet nog een paar honderd meter aan de lange steiger werken, en hopelijk is dat a.s. vrijdag af.
Het was weer ouderwets druk aan de balie. We moesten er wel weer even ‘in’ komen hoor, de eerste week is toch even aftasten, en nu helemaal in de nieuwe situatie. De letters B t/m L staan nog niet op de palen en dat maakt het vrij lastig allemaal.
Onze vakantiekracht is er ook weer, Harry van Rootselaar. Hij was er vorig jaar ook. We zijn dus met z’n vieren, dat betekent dat we altijd met drie man in de haven zijn. Dat mag ook wel, want er is altijd en overal wel iets te doen. Wij verwachten tot zeker half augustus gezellig vol te zitten. En dat is wat anders dan mudvol, zoals in de oude haven. Net als nu: er liggen zo’n 200 gasten (de lange steiger is nog niet klaar dus) plus dan ook nog de watersportvereniging. Maar dat ligt gewoon comfortabel. Kijk, zo ongeveer:
Dsc_1065a
Vanaf de wadkant genomen, steiger J, bij de toekomstige doorvaartbeperking.

Dsc_1067a

Dsc_1068a

Dsc_1070a

Dsc_1071a
Ze zeggen wel eens dat ze de oude haven gemoedelijker vonden. Nou, als je dit plaatje zo ziet…IK vind dit toch ook best wel gemoedelijk als ik eerlijk mag zijn…

En de PIN doet het inmiddels (iedereen betaalt tegenwoordig met plastic) en dat scheelt al een hele hoop. De masten voor het Internet zijn geplaatst, alleen de KPN moet nog langskomen om nog wat dingen te regelen. Het signaal is er al wel, maar Internet dus nog niet. We wachten maar weer af, zoals gebruikelijk.

Op een avond had ik Piet Paulusma opeens op kantoor, met een SBS6 microfoon in de aanslag! Dat was schrikken!  Dus ik zeg snel: Cornelis is net naar buiten hoor…’Okee’ en hij was weg. En ja hoor, Cornelis was de klos. De voorzitter was er ook, en die deed het praatje. U heeft het kunnen zien in Hart van Nederland. Vol in beeld! Ik stond er trouwens ook nog een seconde op zag ik. Was net in ’t bootje bij steiger H.
Maar dáárom was natuurlijk die Omroep Friesland wagen er de hele tijd (zie de vorige blog); hij doet ook z’n weerberichten voor die club. Nou mooi toch, allemaal reclame voor ’t eiland moet je maar denken.
Of kwamen ze voor de OPENING……
Tja, de festiviteiten van de officiële oplevering laten nog wel even op zich wachten. Het zou immers 1 juli zijn. Misschien als de lange steiger klaar is? Voor de bouwvak? Maar hoe zit het dan met ’t bedrijventerrein? En het havenkantoor?  Heb zelfs horen fluisteren dat de festiviteiten zijn verschoven naar 2011….Dan weet u het 😉

Wat anders: We hebben nieuwe afvalbakken. Ondergronds! Ja echt, superdelux. Geen lelijke containers meer die veel ruimte innemen, nee, gewoon de zakken in zo’n hollebollegijs deponeren en weg is het. Ik zal er binnenkort ff een photootje van maken (vergeten – sorry).

En verder zijn er afgelopen niet veel spannende dingen gebeurd. We gaan gewoon lekker door en voor je het weet is het september en moeten we weer verhuizen naar zo’n keet van Dura Vermeer. (De nood-units moeten weer retour).

Ok, ik meld me wel weer.

Groetjes!

Update: er is een filmpje geschoten van de hoos. Klik maar eens hieronder.

4 gedachtes over “De eerste drukke week

 1. Ziet er prachtig uit, eindelijk weer zoveel boten in de prachtige haven.

  Even een vraag van praktische aard : hoe is
  nu de aanmeldprocedure, wordt er een
  boxnummer toegewezen na oproep/opbel,
  of alleen de bepaalde steiger ?

  Houden jullie bij in een computer welke
  bozen vrij of bezet zijn ?

  Groetjes,

 2. Aanmeldprocedure: zelf een box uitzoeken als die niet door ons wordt aangewezen. Daarna melden op kantoor.
  Wij houden (nog) niet op de computer bij wie in welke box ligt.

 3. Prachtig jullie nieuwe haven! In augustus komen we weer. Als we geluk hebben kunnen we dan eens proberen hoe het is om in een box te liggen. Nu hebben we tussen 2 andere boten gelegen tussen de boxen d en e. Ook prima trouwens (zelfs met eigen stroom voorziening wat een luxe!). Ook nog bedankt voor jullie hulp bij het in en uit varen van onze boot! Er bestaat voor ons nu maar 1 waddeneiland waar we naar toe willen Vlieland. Groetjes Frans & Ariane

 4. Vlieland staat bij mij op mijn lijstje want hier wil ik, net als Terschelling, beslist nog eens heen!! Ik ben 4 keer met vakantie op Ameland geweest, menigmaal losse dagjes naar Texel en met een Paastocht naar Schiermonnikoog!!! De Wadden zijn schitterend mooi en iedereen aan te raden1!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s