Wieder zu Hause

Dag allemaal!

Wij zijn weer terug van vakantie, lekker uitgerust en kunnen er weer vol tegenaan! Ja, daar is de vakantie voor. Ik zei al in de vorige blog dat ik naar een plek toewilde waar GEEN BOOTJES waren, en zo weinig mogelijk water. Dat is bijna gelukt. Het was Oostenrijk, heel mooi hoor, geweldig, maar op ’t eind…ja, ik weet niet wat het was…íets trok me naar water…veel water….en bootjes. Tóch weer he, hoe kan dat toch. De Bodensee dus…Bregenz.
Geslaagde vakantie al met al.
Hier een paar photootjes.
110026a Bij Brand, in het Brandnertal, Vorarlberg.

110026pa De Lxfcnersee.

110035sa Silvretta Hochalpenerstrasse richting Galtxfcr.

En over een paar weken een midweekje België met Atty en dan zien we van de winter wel weer verder.
Der Cornelius is nu dus op vakantie naar één of ander warm land – heel Vlieland is trouwens op vakantie. (De scholen zijn hier twee weken dicht, dat is een andere regeling dan aan de vaste wal).

En dan nu weer op het werk. Ik dacht dat het nu rustiger zou zijn, maar nee hoor: gelijk een volle haven voor je kiezen. Dus niet even rustig aan beginnen, niets daarvan. Gelijk van hoppa. Maar eigenlijk weet je dat vantevoren. Had ik er in ’t vorig blogje ook al over. In Septemberweekenden kunnen we zomaar vollopen. Je moet dan mooi weer hebben. Met windkracht 5 kan je ’t al vergeten.
En wij hadden mooi weer, DUS….vrijdagochtend nog een handvol bootjes, maar vrijdagavond een stuk of 150! En zaterdag kwam de rest. Nagenoeg alle boxen bezet. Kijk, het bewijs:

Dsc_1769ab

Dsc_1771a
Wat een masten he, en dat voor voor eind september.
En het leuke is…Terschelling heeft sinds kort een webcam gericht op de jachthaven (kijk maar) dus toen wij vol lagen waren we benieuwd of dat met Terschelling ook zo was. We keken en….het stelde gewoon NIETS voor! Hier en daar twee dik, da’s alles, da’s niks! Welnu, wij wisten het al natuurlijk, maar is het glashelder en bewezen: wij zijn favoriet. En ze komen alleen maar naar Terschelling als Vlieland vol zit, of het te hard waait, of verbouwd wordt of anderszins. Geweldig is dat. Keiharde feiten mensen! (Ok ok, de wind was natuurlijk ook gunstig 😉 )

En volgend weekend verwachten we weer drukte, want het blijft nazomeren. In ieder geval komt heel Franeker deze kant op, gezellig! Jawel, ik héb wat met Franekers. (Harlingers daarentegen…..) Komt waarschijnlijk omdat m’n moeder in Franeker geboren is. Maar goed, de hele club komt hier, doen ze elk jaar. Ouwe jongens krentenbrood, zo gaat dat. Huppekee. Trouwens, het is wél de tijd voor de groepen. We hadden dit weekend de toerzeilers hier, en ook de hele WSV Texel. Geschikte jongens ook, die Texelaars. (Nee, een club vingerbieters zal je hier nooit tegenkomen. Andersom ook niet  trouwens…)
Maar ook elders op Vlieland is het één en al groep. Allemaal dezelfde jasjes, het valt niet op… Cursussen, vergaderingen, incentives, survival, kennismakingsdagen en weetikveel wat meer. Ja hoor, dat kan hier allemaal prima, helemaal wég van alles. Vlieland is hier heel geschikt voor.

Nu kwam ik terug van vakantie en ik zag dat ze al aardig opgeschoten waren met ons havengebouw. (Of ze op schema zitten is een tweede, dat weet ik niet) Maarre…goed, ik heb gelijk een paar kiekjes gemaakt voor het archief. Hier zijn ze:
Dsc_1772a
Dsc_1773a
Dsc_1774a
Dsc_1775a
Dsc_1776a

En zo houden we de voortgang maar steeds bij, dacht ik zo.

Wij sluiten af, en groeten u allen
Tot de volgende!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s