Laatste fraaie septemberweek

Zo, de week zit er weer op, dus weer even tijd voor een blogje.
We hadden perfect weer deze week; september was trouwens over het geheel niet slecht. Op dit moment is  de weersomslag en komende week zitten we weer in de wisselvalligheid.
We hadden niks te klagen dit weekend! Okee, ik had het wat drukker verwacht, ik verwachtte zo’n 200 boten, net als vorige week. Het weer was immers goed (misschien wat te weinig wind) en alles was nog op het water. Afijn, er kwamen zo’n slordige 130 bootjes aanzetten. Nou ja, ook niet slecht. Zeer waarschijnlijk het laatste drukke weekend van het jaar, want volgende week is het toch alweer oktober. Veel mensen gaan dan niet meer varen, en dan spelen ook nog de weersomstandigheden mee.
Het meeste is inmiddels weer vertrokken naar de overkant, want ja – er moet morgen weer gewerkt worden. En toch kwamen er vanmiddag toch weer een aantal jachten naar binnen. En allemaal Duitse vlaggen. Zeker weer één of andere Duitse vakantie….Je houdt het op ’t laatst niet meer bij.
Wat ik wél weet is dat het aanstaand weekend een Duits lang weekend is.  Dus met mooi weer kan het toch weer aardig binnenkomen.

Het afgelopen weekend was dus ‘lekker’ druk. Dat betekent: je verveelt je geen moment, je wordt niet ‘overspoeld’ zoals in ’t hoogseizoen en het is mooi overzichtelijk en alles op z’n plek en onder controle. Ja, dat zijn lekkere haventjes (om in ons jargon te blijven). En iedereen was in goede stemming.
Heel Franeker was hiernaartoe gekomen voor een gezellig weekendje, en ik heb vernomen dat alles goed verlopen is. (Ok, sommigen moesten wat lang wachten op de onbeperkte spareribs, maar dat mocht de pret niet drukken). Normaal doen we niet aan reserveren, maar in dit geval maakten we een uitzondering. Het is nl. wel zo gezellig als de hele club bij elkaar ligt.

De bruine vloot loopt ook nog steeds lekker aan, ik denk nog een week of twee, drie en dan houdt dat ook zo langzamerhand op. En wat ons betreft, wij gaan nog tot eind deze maand door, en dan zijn we – als het goed is – verhuisd naar één of andere keet verderop. Geen idee nog. Als dat gedaan is, dan duiken we de winterdienst in en zijn eind februari/begin maart weer op regel. Alleen met de Kerstvakantie verwachten we weer aanloop. OJA! Dat is ook zo! De Kerst…let op: mocht u langskomen…wij hebben dan waarschijnlijk GEEN sanitaire voorzieningen! Ik zeg het maar even. Want ja, onze huidige nood-units zijn er dan niet meer, en het nieuwe havengebouw is nog lang niet klaar. Heel misschien komt er een oplossing, maar ik heb daarover nog niks gehoord. Dus vandaar.

Ok, ik ga wat photootjes doen want ik heb alweer veel te veel tekst. Komen ze:

Dsc_1777
De morgenstond. Vanochtend genomen vanaf de veerdam.

Dsc00090
Zaterdagmiddag. De eerste jachtjes zijn in aantocht.

Dsc00095 Dsc00096
De haven op zaterdag namiddag. Aardig bezet dus, voor de tijd van het jaar.

Dsc_1778
Onze Franeker vrienden allemaal op ’n rijtje.

Dsc00092 
En met z’n allen in een rijtuiggie 🙂

Dsc00094
En weg is ie. (Het werd gelijk een stuk rustiger in de haven).

Afgelopen donderdag deed de Prins Willem Alexander onze haven weer eens aan. Betekende wél dat we werkhaven moesten ontruimen, want hij heeft ALLE ruimte nodig. Bijna 100 meter aan boot in ons kleine haventje…tja!

Dsc00069
Daar komt ie

Dsc00071
Natuurlijk is keren onmogelijk in de werkhaven, dus hij zet ‘m in z’n achteruit.( Daarachter zijn de  charters te zien die we eruit hebben gebonjourd.. 😉 ).

Dsc00072
Dit valt eigenlijk nog wel mee zo te zien. De Terschellinger Bank heeft minder speling…

Dsc00074
En nu de hoek om. Ook steiger L moesten we daarom grotendeels ontruimen.

Dsc00077
Maar het gaat prima…

Dsc00079
De hele lange kade bezet.

Verder nog wat gebeurd? Nou nee, nie veel.  Oja, hier even verderop probeert mijn ex-tandarts Ane Duijff goudstaven van de Lutine naar boven te halen. Geweldig als het zou lukken! Lees hier het artikel.

Dit weekend was er weer eens eens surfweekend op ons eiland. De creme de la creme van de surfwereld was hier (wat zeg je van Robbie Nash), en je weet: het waait hier AL-TIJD, maar dan ook altijd. BEHALVE…als er een SURFweekend georganiseerd wordt. Vorig jaar…het jaar daarvoor..en ja hoor, zo ook NU. Windstilte alom, de doldrums zijn er niets bij.
Sneu hoor. Nou ja, volgende keer maar weer proberen.

En dan het volgende:
Ik had gister een gesprekje met een havengast en die zei dat ie zo’n drie weken geleden een rondvluchtje deed boven Vlieland. Hij had foto’s gemaakt, ook van onze haven. Interessant!!! Of ik belangstelling had. NOU! WAT DACHT JE.
Hij heeft ze overgemaild. Hieronder een kleine selectie.
Met dank aan Frans Jeurissen.

Pict0020

Pict0021

Pict0022

Pict0023

Is ’t fraai of niet? Hij vermeldde: ongeveer drie weken geleden. Nou, volgens mij niet, want wat zie ik op de kop van steiger C…de rubberboot van onze vakantiekracht Harry. En die was er dus niet in september. Volgens de EXIF-gegevens van die foto’s is het 16 augustus, tenzij de datum op zijn camera verkeerd staat ingesteld.
Wie ziet zijn boot en kan ons het verlossende antwoord geven…


Okee! Was ‘m weer eventjes. Morgen weer nieuwe week, nieuwe kansen.

Tot de volgende blog maar weer!

Advertenties

2 gedachtes over “Laatste fraaie septemberweek

 1. Hallo,

  Ik geniet altijd weer van de foto’s, maar die eerste foto spant toch wel de kroon. Wat een prachtige foto. Mijn complimenten.
  Ga vooral zo door.

  Groetjes Vlielandfan.

 2. Hey Patu,
  Die foto’s zijn in ieder geval niet gemaakt tussen 24 augustus en 12 september, want ik zie de Windstalker niet liggen
  groet Cees

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s