Einde seizoen 2008

Het is gebeurd met ’t seizoen. Klaar en over!

Kijk, dit is de situatie van gistermiddag:
110027

110028

110033
Alleen een rijtje Vlielanders en nog twee badgasten, dat is alles.

We hebben het de afgelopen tijd zo druk gehad met verhuizen dat ik niet eens meer aan ’t blogje toekwam.
Verhuizen? Jawel, want we hebben die units gehuurd tot 27 oktober. Dan worden ze weer opgehaald.
De units moeten dan weer zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat worden opgeleverd. Dus het was weer afbreken-sjouwen-ontkoppelen-sjouwen-stofzuigen-sjouwen en sjouwen. Sjouwen waarnaartoe?Nou, achter de Rijkswaterstaat hiernaast staat een gebouwtje, en daar mogen we zomaar de garage van gebruiken. Hartelijk dank Rijkswaterstaat. Want je moet toch wát.
We moeten alleen de laatste hand aan de toiletten doen en dan is het daarmee klaar. Dan kunnen ze alles wat ons betreft optakelen en meenemen.

Maar nu dan het volgende:
We hebben dus geen havenkantoor meer. Er zijn geen faciliteiten meer en in de haven is er nog een boel te doen, zoals het verbreden van de havenmond. De stroom gaat in ieder geval van de steigers en de aannemer kan weer door. Want de haven was dus nog niet opgeleverd, dat wordt volgend jaar.
Het was oorspronkelijk de bedoeling dat we het winterseizoen gewoon openbleven en 50% liggeld zouden hanteren, maar deze week is toch anders beslist. De jachthaven gaat dus op slot en de werkhaven blijft toegankelijk voor het beroepsverkeer.
Zullen ze op Terschelling fijn vinden….

Affijn, heb gelijk die mededeling op de site gepubliceerd en natuurlijk kregen we direct telefoon: "ja maar ik heb me vakantie al vastgelegd, ik zou naar Vlieland, hoe moet ’t nu." Tja, nou, gesloten is gesloten lijkt me. We hebben geen enkele voorziening dus dat lijkt me ook al niet prettig verblijven.
Geen water, geen, electra, geen toiletten, geen WiFi en ook geen webcam…Alles is uit. Tja, triest maar het is niet anders. Aan de andere kant, we hebben het alleen over de Kerstvakantie in feite. Voor die twee bootjes die zo nu en dan onze haven aandoen hoeven we toch echt niet open te blijven.

Goed, dat was het schokkende nieuws.
Maar hoe het verder ging afgelopen week? We hadden immers de noordelijke Herfstvakantie. Nou, er lagen zo’n slordige 50 bootjes gemiddeld, en dat viel eigenlijk niet eens tegen. Zaterdag vorige week was het nog doodstil, terwijl we toch al drukte hadden verwacht. Dus er was even paniek, maar toen was het zondagmiddag, een uur of drie en ja hoor, daar kwam de meute. Achtermekaar. Werd het toch nog gezellig.
Gelukkig maar, had ik tenminste niet voor niets de steigers aangeveegd. Want ja, dat is het grote probleem: als er geen bootjes aan de steigers liggen, dan nemen de meeuwen ze in beslag. En dan krijg je dit:
Dsc00123b Dsc00109b
D’r is geen houden aan.

Sommige steigers, zoals G en H, bleven onbegaanbaar.
De lange steiger (K en L) was in het geheel bezet. Die steiger werkt als een magneet, ik had het er laatst al over.. nu hébben wij eindelijk boxen, is het weer niet goed. Wij hebben het ook afgelopen week met lede ogen aangezien, er komt er een jachtje binnen, je ziet ‘m zoeken naar een plaats, vrijwel alle boxen zijn vrij, maar nee hoor, toch gaat ie weer naar de lange steiger. Lag echt niet aan de vogelpoep. En toen kwam er aak van  16 meter aan, en hoewel we een zo goed als lege haven hadden, konden we ‘m niet eens goed kwijt. Dat krijg je dan.

Maar dat is volgend jaar anders. Dan staat het aangegeven, en dan gaan alle scherpe jachtjes van 14 meter of minder in de box, windkracht 6 of niet. Geen smoezen meer van dat het lastig invaren is. Dan is het maar lastig, maar het is gewoon niet anders.

Ziezo, dat weten we dan ook weer.

Morgen ons nieuwe onderkomen inrichten. En dit is ons nieuwe onderkomen:
110014
Niet kwaad he?
110016
Beetje aanvegen en stofzuigen nog…
110018

Tja, en dan het oude kantoor ontmantelen…
Zo gaat dat:
110019
110020
110021
110022
En momenteel dan deze twee units weer in de oorspronkelijke staat. Klaar voor de volgende huurder.

En dan nu een update van de vorderingen van ons havengebouw. Volgens mij schiet het al aardig op:
110029
110030
110032
Het begint er op te lijken.

Het is nagenoeg afgelopen met het Bruine Vloot verkeer. Er zijn nog een paar wedstrijden, zoals volgend week de Slag om de Rondte en daarna de Waddenrace. En vorige week was de Kuiper Brandarisrace. Zo’n 80 schepen deden daaraan mee. Mooi gezicht vanaf het havenstrand:
110013  (wel ff klik doen voor 800*600)

Zo zag het er op Terschelling uit:
110034 

De badgasten troffen een mooie week deze week. Eén dagje regen, maar voor de re
st prima herfstweer. Zonnetje erbij, lekker veel wind om ‘uit te waaien’ , dus genieten.
Zo was het in de Dorpsstraat:
110023

110024

De herfst is mijn favoriete jaargetij, het bos is op z’n mooist en de lichtinval is geweldig. Daarom sluit ik af met een echt herfstplaatje vanaf het vuurtorenduin.
De groeten allemaal en tot de volgende keer maar weer.
Doegg!

110026

Een gedachte over “Einde seizoen 2008

 1. Hi Patu,
  es ist so schxf6n Dein Weblog zu lesen und die Bilder von unserer Schatzinsel zu sehen, so weit weg und doch so nah.
  Noch 50 Tage und wir sind wieder da!
  Auch ohne Yachthafen!
  Juchuuuu!
  Groetjes van
  Claudia und Ralf, Ginnie + Kimba
  ClaRa (im Winterlager)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s