Afsluiting

Dahaag.
Ik hou het een beetje kort vandaag, want ik bén me toch een partij misselijk, niet normaal meer, want ja.. ik heb alle mars-bounty-milkywayreepjes moeten opeten die gisteravond  zijn overgebleven. We hadden nl. PIEREPAUWEN gisteravond, de Vlielandse Sint-Maarten als het ware (klik hier voor uitleg) enne…nou ja..het ganglicht aan, deur op een kier..snoepschaal bij de hand, laat ze maar komen… Wat dacht je….NIEMAND!!  Niet één kind aan de deur! We dachten ‘HUH? – het was toch wel vanavond? Affijn, me moeder gebeld in de Dorpsstraat…kwart voor negen ’s avonds…die zei: hehe, wat een drukte met al die kinders…mijn snoep is op, 85 kinderen wel…nu ga ik eindelijk zitten, doodop….
Hoe bestaat het. Hebben ze gewoon massaal de Nieuwestraat overgeslagen. Okee, in deze straat wonen grotendeels alleenstaanden en bejaarden, maar die hadden wel allemaal snoep ingeslagen.
Volgend jaar kunnen ze me wat! BWEEUHH !

Okee, nu de haven.
De verhuizing zit er op. Onze spullen zijn nu opgestald in het meetgebouw, in de jachthaven hebben we het stroom en water afgekoppeld dus nu kunnen we rustig in de winterdienst. In maart verhuizen we alles weer naar het nieuwe gebouw.
Afgelopen woensdag werden de units opgehaald. Ziehier:

110011

110012

110016

110017

Nadat al de units aan boord waren (de Terschellinger Bank), moest de container (onze werkplaats) nog versleept worden. Gelukkig kregen we hulp van Fred.

110018

110019
Zo , die staat.

En nu is het terrein weer leeg.
110020

Tja, dat was dat. Nu is het echt gebeurd met alles, en het is voor ons wachten op de oplevering. De aannemer kan er nu weer vol tegenaan en daarom is de jachthaven nu gesloten. Ze zijn trouwens al begonnen om alle LED-verlichting in de steigers te vervangen. Nee, dat was geen succes inderdaad. Een fabrieksfoutje. Maar deze lichting moet het blijven doen.

Het is nu dus rustig in de haven, zeg maar doodstil. Alleen een paar charters in de werkhaven. Dus nu kunnen we ons storten in het wintergebeuren, en er is meer dan genoeg te doen. (Privé dan he.) Klussen bij de vleet. Eén van ons drieën blijft trouwens gewoon telefonisch bereikbaar gedurende de winter. De mail wordt elke dag bekeken, de post beantwoord en elke dag is er een controlerondje in de haven. Kwestie dus van de wacht houden. En verder zien we wel. Voor je het weet is de winter weer op z’n end.

En dan nu de voortgang van ons havengebouw. Welaan, dat gaat nog steeds vrij rap. Hier enkele photootjes van vanmiddag:

210022

210023

210012

En dan het volgende.
Vanaf het voorjaar heb ik een POLL naast deze blog staan. Die haal ik er vandaag af. De vraag was: wat vindt u van de plannen voor een 9-holes golfbaan tussen de haven en de camping. Resultaat: 1018 stemmen, daarvan reageerde maar liefst 91,6 negatief op dat plan.
Een duidelijke zaak lijkt me.
Nu is het een kans van 1 op de 1000 dat Staatsbos hiermee akkoord gaat, maar mocht het tóch een ‘go’ worden dan kom ik toch even met deze cijfers te berde. (Zou ik trouwens ook doen in het andere geval, als er een overgrote meerderheid voor stemde).

Er staat nu een nieuwe poll. We zijn nl. erg benieuwd wat u van de nieuwe haven vindt. Mocht u verder uw ei kwijt, dan kan dat in het gastenboek, of onze mailbox natuurlijk.

Okee, we sluiten af met een paar sfeerplaatjes van vanmiddag.
Ik hou de voortgang verder bij en als er meldbare feiten zijn dan ziet u dat vanzelf.

Tot later!

210020
Een lege werkhaven. De damwanden liggen trouwens nog steeds hiertegenover op de rode kant. In oktober zouden ze de havenmond aanpakken. Volgens mij is het al november…

210025
Novemberzonnetje bij de veerdam.

Een gedachte over “Afsluiting

  1. Vanochtend (16 april 2009) haalde ik bij het VVV – kantoor te Alkmaar een gids over Vlieland want ik loop al een tijdje met de gedachten om deze kant nog eens heen te gaan. Vlieland en Terschelling heb ik nog niet gehad; Texel, Ameland en Schiermonnikoog wel; op Ameland ben ik zelfs 4 keer met vakantie geweest!!!

    De Wadden vind ik wat Nederland betreft de beste vakantiebestemming (en Zeeland natuurlijk; hier kom ik oorspronkelijk vandaan); Domburg mag er ook wezen!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s