Novembertijd

Dag allemaal.
Een rustige novemberweek, eigenlijk niets te melden. Tja, onze IJsclub "Veel Club Weinig IJs" vierde haar 100-jarig bestaan met een groot feest in de Bolder. En Tjerk Dijkstra (klik) was gister jarig, 49 alweer,  feliciteerbaar vanmiddag om 17.00 uur in ’t Praethuys, u bent van harte welkom.

Maar verder weinig vermeldenswaardigheden. Iedereen hier op Vlie is aan het klussen en verbouwen. Heel af en toe zie je een verdwaalde badgast, maar dat stelt niks voor. Je ziet in feite meer ‘keurige pakken’ (vaak vertegenwoordigers) dan badgasten van de boot lopen.
En met de Fanfare hebben we de Sinterklaaspartijen weer uit het kast gehaald, nog een kleine drie weken immers, en dan is het al zover.

Oja, noteert u even voor volgend jaar, de Schuttevaerrace? Deze wordt iets vroeger gehouden dan normaal, t.w. 14-15-16 mei.  De Schuttevaerrace (klik) heeft een nieuw bestuur en om alles 100% georganiseerd te krijgen (vorige keer ging het niet echt lekker, om het zo maar te zeggen) kwam er eergisteren een delegatie op Vlieland voor de nodige besprekingen. Dus ook met mij uiteraard. Nou, we gaan ons best doen. Alleen lijkt het me niks om in de nacht van donderdag op vrijdag de tijden te noteren, want ik moet de volgende dag weer fris en vrolijk voor de havengasten verschijnen. Misschien dat iemand dit leest en denkt: ‘hee, ik lig toch in de haven, ik wil dan best  in het hokje zitten met pen en papier’ – dan houden wij ons bijzonder aanbevolen. Daar staat natuurlijk wat tegenover, de organisatie is altijd scheutig met blijken van waardering. Wat het volgend jaar wordt, weet ik niet, maar het is niet zomaar een bosje bloemen. Interesse? Dan graag ff mailen. Alvast bedankt.

Tja, geen nieuwtjes dus.
Alleen dan maar het gebruikelijke bericht dat ons havenkantoor nu echt z’n vorm krijgt.
Hier de photootjes van vanmorgen, even een rondje om de bouwplaats gedaan: (Sorry, zijn een beetje donker, de zon was nog maar net op)
110011
Dit wordt het tankstation

110012

110013
Achterzijde

110014
Zuidoostzijde.

110015

110016

110017

110018
Zo dus. Nou, met dit tempo halen ze eind maart wel.

110021 
Plaatje van afgelopen woensdag. De beschadigde Lemsteraak "Frinke Flynt" van ons nieuw bestuurslid Frank Weber werd van de kade gehaald. Ligt nu aan steiger B.

Oja – even voortbordurend op dat verhaal (zie vorige blog)…er doen veel speculaties de ronde over de oorzaak. Schip te zwaar voor de kraan?  Volgens de eigenaar weegt het schip 11 ton. Eén van de hijsmeesters zegt dat ie kortgeleden nog een exemplaar van 17 ton eruit had gehesen, dus dit zou geen probleem moeten zijn. De keuring van de kraan heeft dit jaar echter niet plaatsgevonden.
Dit muisje heeft dus nog wel een staartje.
De vereniging weet nog niet of de kraan weer opgebouwd zal worden.  Misschien wordt het wel een mobiele kraan in de toekomst, wie zal het zeggen.
Wij houden de ontwikkelingen bij.

Dit was het weer tot zover.
Groeten vanaf het rustige eiland (ja, NU kom je er helemáál tot rust) en tot de volgende sessie maar weer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s