De donkere dagen…

Gegroet! Ik denk, ik moet me maar weer even melden. Niet dat het er hier nou zo spectaculair aan toegaat, maar ik heb aan iemand beloofd dat er in ieder geval wekelijks een blogje komt, ook al is er helemaal niks gebeurd in en om de haven.
Er is dus helemaal niks gebeurd. Behalve dan natuurlijk de bouw van ons hoofdkwartier. Zo dadelijk de update-photootjes (heb ik tenminste wát).

Goed! Nou, thuis is het tweede adventkaarsje aangestoken en dat betekent dat we nog 2 1/2 week voor Kerstmis hebben. Het zijn echt de donkere dagen voor Kerst…de zon komt op en even later gaat ie weer onder.  Maar het is wél een gezellige tijd hoor, de open haard aan, waxinelichtjes en Goudse kaarsen in de kamer..poes op schoot (i.p.v. laptop) …ja dat mag ik wel.
Ondertussen het draaiboek van de Nieuwjaarsduik (klik) weer uit de kast gehaald. Nog een ruime drie weken en het is weer zover. Toch te gek eigenlijk, zoveel werk voor die dertig seconden. Startschot, gejuich en geschreeuw en het is alweer gebeurd. Maar toch, op één of andere manier is het toch leuk en spannend…maar het is in ieder geval een mooie Vlielandpromotie (daar doe je het eigenlijk voor) en we mogen snert uitdelen van onze sponsor Unox. We hebben het toch maar mooi geschopt tot Unox’ Serieuze Duik. Dat zijn er niet zoveel hoor! Ben zelfs uitgenodigd om op de 20e in Scheveningen te verschijnen voor de uitreiking van het officiele certificaat.

Als we terugkijken op afgelopen week…vrijdag kwam Sinterklaas op Vlie. Hij blijft tot morgenavond en dan pas vaart ie terug naar Hispania. Vrijdagavond was het traditionele opkleden (klik) en ja…het hoort gewoon bij Vlieland. Wat is Vlieland zonder opkleden. 

De vogelkijkhut bij Bol van Dooie is geopend. Dat was een cadeau van de 100-jarige Staatsbosbeheer aan de Vlielander bevolking. Ben er vanochtend even geweest. Kijk maar:
Dsc00213

Dsc00216

Dit uitzicht heb je dan.

Dan gaan we nu het inmiddels traditionele rondje havenkantoor doen. Het krijgt nu echt vorm, je krijgt nu echt een idee van hoe het zal worden.
Dsc00207

Dsc00208

Dsc00209

Dsc00210

Dsc00211

Dsc00212


’t Lijkt wel of iedereen op Vlie hier aan het bouwen of verbouwen is. Zo ook hotel Zeezicht. Er stond afgelopen week een superkraan te hijsen. Je kon ‘m van Harlingen af zien, zo groot:

Dsc00190

Tja, daar kunnen wij op de haven niet tegenop. Baas boven baas. Kijk, dit kleintje was bij ons aan het hijsen…

Dsc00184

Terwijl ik dit typ, word ik gebeld door Suus (me zus dus): je foto was net op ’t RTL weerbericht!!
Huh watte? Ooowww ja! Is ook zo, had weer een foto ingestuurd en ze hebben ‘m dus laten zien! Ha! Nou, da’s goed nieuws! Zie je wel zie je wel….de aanhouder wint.  Ik werd gek van al die Terschellingfoto’s bij Helga de Leur, dat kon ik niet over m’n kant laten gaan. Dus…vanmiddag een fraaie zonsondergang, ik pakte mijn 300 mm erbij en knip. Vervolgens per expresmailduif naar Hilversum en ziedaar! Jammer dat ik het zelf niet gezien heb.


Dit is de foto van het half acht nieuws:

Imgp2270

Zon is net onder, vuurtoren Texel op de achtergrond.

Overigens: dit was de tweede foto deze week. Dinsdagavond bij het late nieuws was er ook al eentje (m’n eerste). Ook die heb ik gemist, zoals bijna iedereen, want wie kijkt er nog zolaat. Maar toch…!
Dit was de foto van dinsdagavond:

Imgp2232_2


Helaas met Terschelling op de achtergrond..maar ja. Die bui bevond zich (zo het hoort) nou eenmaal boven Terschelling.

Even later dreef de bui richting Griend. Maar deze werd niet gekozen:

Imgp2236_2

Mooie luchten heb je hier toch, elke dag maar weer. Ik zei altijd tegen Atty: elke dag is weer anders, het verveelt echt nooit.
Ze dacht altijd dat ik pochte, maar….: nu ziet ze het ook.
Het klopt!

Goed, dat was het weer. Tot de volgende blog!

Advertenties

7 gedachtes over “De donkere dagen…

 1. Hallo Patu

  Nu ik al dat mooi’s op de foto heb mogen aanschouwen kan ik niet langer meer wachten om het met eigen ogen eens te zien. Morgen kom ik voor een paar dagen naar Vlie. Ligplaats zat volgens mij. Groeten aan Lammert en Cornelis en mischien loop ik je in de Dorpstraat wel tegen het lijf.

 2. Hallo Vlieland,

  wunderschxf6ne Bilder von Eurer schxf6nen Insel.
  Wie freuen uns aufs nxe4chste Jahr und auf viele schxf6ne Tage bei Euch.

  Ein schxf6nes und besinnliches Weihnachtsfest aus Deutschland wxfcnscht

  Helmut und Familie
  (Alle 7)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s