Gelukkig Nieuwjaar!

Laat ik beginnen u een fantastisch jaar toe te wensen. En dan wens ik u vooral goede gezondheid toe, dan komt de rest vanzelf wel.
Ja, een gek jaar was het, 2008. Laten we maar niet teveel achterom kijken, maar het was het jaar die in het teken stond van de nieuwe haven. We hoopten dat deze in z’n geheel zou worden opgeleverd, maar plannen komen niet altijd uit.
We misten ook enkele trouwe gasten, en dat had alles met gezondheid te maken. Hopelijk keert alles in 2009 ten goede. 
Tja, wat zal het nieuwe jaar brengen… geen idee. We zien wel, we doen ons best en gaan gewoon door.

In de werkhaven hebben we het water afgesloten vanwege de vorst. Ja, eindelijk, sinds 12 jaar, hadden we ijs in de ijsbaan. Genoeg om op te schaatsen althans. In het begin was het ijs nog niet erg betrouwbaar, maar dan kan je 100 x waarschuwen,  je houdt het toch niet tegen:
1001 
Burgelijke ongehoorzaamheid…

De haven lag er ook vredig bij:
1002a
En welgeteld één charter in de werkhaven (die houden we open deze winter)

Hoe de jaarwisseling verliep? Nou, gezellig vooral. Veel te veel gesnaaid natuurlijk, maar gelukkig kan je de oliebollen ook invriezen. Een kleine drie kilo erbij, tja, dat gebeurt gewoon. (Ben alweer aan de training).
We (Atty en ik) waren sinds jaren weer eens in de Dorpsstraat met Oudejaarsavond. Het centrum, daar moet je gewoon zijn tijdens de jaarwisseling. Het nieuwe jaar begon weer spectaculair met mooi vuurwerk en natuurlijk de brommers/motoren zonder uitlaat. Kijk maar:
1009
Terwijl de familie Houter aan de overkant vuurpijlen lanceert, razen de motoren met een hels kabaal langs.  (Meer foto’s vindt u >hier)

Toen toch maar niet al te laat gemaakt, want het was toch weer vroeg opstaan. Eerst even naar de haven gefietst om te kijken of ze daar de boel overhoop gehaald hadden. Nou, dat viel mee gelukkig. Alleen een bushalte en een uithangbord van het postkantoor voor de nieuwbouw:
1004a

En ook hadden een ‘zebrapad’ aangelegd op de havenweg. Ja, dat vind ik een goeie! Wat mij betreft kunnen ze ‘m laten liggen, het is gewoon levensgevaarlijk als je van het haventerrein afkomt, de A1 is er niks bij.  Helaas heb ik daar geen foto van gemaakt (rolletje was zeker op 😉

Daarna richting strand, om met ons ploegje de Nieuwjaarsduik (http://www.nieuwjaarsduikvlieland.nl/) voor te bereiden. Gelukkig maar dat er zoveel vrijwilligers zijn! Affijn, de boel was in anderhalf uur opgezet, de burgemeester was op tijd voor het startschot en Pang! Daar rende de meute de koude Noordzee tegemoet. Even later was het weer voorbij en kreeg iedereen een kop snert. We hadden zo’n 120 deelnemers, en da’s best veel. Vorig jaar waren er wel meer, maar het had denk ik te maken met de vorst van een dag eerder. Dat het die ochtend 5 – 6 graden dooide…tja, de plannen waren zeker al gemaakt. Maar het was weer puur gezellig, en alles ging goed. Alle gasten waren op het strand te vinden en ja, daar doen we het toch voor.
Hier een paar plaatjes:
1005a
De opbouwploeg is druk bezig…

1006
Jeroen de Opperspreekstalmeester (is ook een vak hoor)

1007a
Vlak voor de start…

1008a
En..PANG! Daar gaat de lichtkogel de lucht in, en weg zijn ze.

Daarna een gezellig samenzijn in het Badhuys. Thuis kreeg ik de gebruikelijk telefoontjes van de pers (‘hoe ging het-hoeveel deelnemers-was het koud’) en ik kwam zelfs rechtstreeks in een radio-programma. Radio Stad Amsterdam was dat, geloof ik. Ja zeg, wat je allemaal niet moet doen om Vlieland een beetje op de kaart te zetten 😉 …
En natuurlijk gelijk weer aan de training, en geen vette happen meer. Eén partij blubber, dat moet er voor het seizoen allemaal weer af. (Ik zal niet de enige zijn).

Het ene evenement is nauwelijks afgehandeld of het andere dient zich weer aan. Afgelopen dagen aan één stuk door aan de site van de  Halve Marathon gewerkt, want ze moeten zich weer kunnen inschrijven voor 9 augustus. Ja, hartje winter en dit speelt pas hartje zomer. Maar ja, het moet wel, want vaak stemmen de deelnemers hun Vlielandvakantie af op de datum van de Halve. En een half jaar voorbereiding is echt wel nodig. Ik bedoel maar.
En dan hebben we ook nog de Schuttevaerrace van 14 tot 16 mei. In een afgelopen blogje tikte ik trouwens dat de organisatie hier op Vlie niet al te lekker verliep. Ik baseerde dat op info van de loopgroep en van de EHBO, uit de tweede hand dus. Ik was er zelf niet bij betrokken. Volgens de collegae verliep het prima, dus de waarheid zal wel ergens in het midden liggen.

En we hopen, nee- we DUIMEN – dat de haven in maart daadwerkelijk zal worden opgeleverd. Nog zo’n seizoen als 2008 is fataal met hoofdletter F. Maar we zijn optimistisch. Aan ONS zal het niet liggen!

Gegroet en tot de volgende blog!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s