Winter op Vlieland

Dahaag,

Even snel een blogje doen tussen de bedrijven (WK Allround 😉 ) door.

Zondag de 8e. Nog enkele weken, dan is het gedaan met onze winterrust. En ik had nog gehoopt op ijsweder, maar helaas. Het zit er niet meer in (ok, het kán nog). Maarre…na de winterrust gaan we weer sjouwen, zoals we al te vaak gedaan hebben de laatste tijd. Want de bouw van ons mooie onderkomen gaat volgens planning en zodra ze klaar zijn gaan we inrichten.

Hier zijn de photootjes (gisteren geschoten):

Dsc00323a

Dsc00322a

Dsc00324a

Dsc00325a

Ja, dat wordt toch heerlijk om in te werken, toch? (Hoop ik wel althans). En wat hebben we een mooi overzicht op het verkeer in de haven! Nou ja, alleen als er geen Bruine Vloot ligt natuurlijk. En als die keet van de KNRM niet in ons gezichtsveld zou liggen…

Verder weinig nieuws. Ze zijn nu met de havenmond bezig, maar schijnen daar toch op bepaalde moeilijkheden te stuiten. Dus of het allemaal lukt zoals gepland is niet helemaal zeker.

Toch een vreemde gewaarwording hoor. Wat dan? Nou, ik stuitte na een frisse strandwandeling op een hele kudde oude bekenden. Maar het plaatje klopte niet, er mankeerde wat aan, maar wat… Toen opeens wist ik het. Ze waren allemaal verkleed als wintergasten! Dikke jassen, mutsen, handschoenen…Jaja, dat was een hele schok. Dat waren dus onze oude havenvrienden en die zie je normaal gesproken tussen mei en september, met shorts, zonnebril en pet. 
Ze kwamen de haven inspecteren en kijken hoe ons eilandje er ’s winters bijligt. (Ze deden dus een gezellig weekendje Vlieland). Even snel praatje pot gedaan en toen weer verder met het program. Ze hadden een prachtig weekend uitgezocht trouwens.

Moeten jullie trouwens vaker doen! Niet alleen in het mooiweerseizoen, maar kom ook in de winter. Vlieland is zelfs mooier in de winter, echt waar. Kom zelf maar kijken. Kom maar met je bootje voor half geld liggen (dit was de laatste winter dat we gesloten waren) – en als de boot op ’t droge ligt, dan kom je met de veerboot.  Heel makkelijk. Gewoon doen.
Zo.

Ja, het was een fraai weekend. Tijdens mijn (ik bedoel ‘onze’) wandeling vanmiddag zag ik de fraaiste luchten. (Ja, dat zie je alleen in de wintertijd).   Hier een paar photootjes:

Imgp2613a

Imgp2617a

Imgp2602a

Imgp2596a

Imgp2580

Imgp2590a

En zo kan je nog een tijd doorgaan…

En…we gaan niet naar Boot Holland. We zouden dinsdag, maar dat gaat dus niet door. Dus jullie hoeven niet naar ons uit te kijken.

Okee, koffietijd.
Fijne dag verder en tot het volgend blogje!


Advertenties

Een gedachte over “Winter op Vlieland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s