Stilte voor de storm?

Wat een lekker weertje is het toch de hele week. Elke dag zon en oostenwind. Jammer dat bijna niemand deze kant opkwam, want het was tot en met dit weekend vrij stil. Een bootje of 10 – 15 en dan hield het wel op. Ok, het tij was niet best en die noordoostenwind gaat ook niet lekker (heb ik me laten vertellen), maar ik had Henk Coxf6p (de man van de supermarkt) minstens 50 boten beloofd. En die kwamen dus niet, ja alleen wat bruine jongens in de werkhaven, maar die komen altijd dus dat telt niet mee.
Zo zie je maar weer, het blijft nattevingerwerk.
Maar volgend weekend (alleen met mooi weer) beginnen we met minstens 200, want dan hebben we de Meivakantie. Laten we dus maar stellen dat dit de stilte voor de storm is…

Is er nog iets gebeurd de afgelopen week….tja, de werkzaamheden gingen gewoon door. De groene kant van de haveningang, ons kantoor boven, het gebouw, de omgeving…ze zitten niet stil. En wij ook niet trouwens, al is de druk nu redelijk van de ketel. Wij zitten nu dus in die vochtige bunker te vernikkelen, maar gelukkig hoeven wij daar niet de hele dag te wezen. En ik hoor net van de pachter van de snackbar dat we daar al direct na de Pasen uit hadden gemoeten. Afspraak dit en afspraak dat…ja dat weet ik ook niet hoor, ga maar naar het bestuur zou ik zeggen. Morgen wordt de vloerbedekking gelegd in ons nieuwe havenkantoor en wellicht dat we rond de 23e kunnen verhuizen voor de 100 miljoenste keer. Zal wel weer wat tegenzitten hier en daar dus ik ga nergens van uit. Als het niet lukt dan doen we net als vroeger, gewoon aan boord havengeld innen (hoop het niet, want een praatje aan boord is zo gemaakt en voor je het weet zit je ergens een halfuur.

Overigens blijft het wél altijd druk voor ons havengebouw, en dat zijn dan niet eens zo zeer havengasten. Nee, ze komen overal vandaan. We hebben echt een mooi ruim plein voor de deur. Ik zie het al helemaal zitten a.s. weekend, als het Utrechts Statenjacht aan de kade ligt. Dit in het kader van de opening van tentoonstelling "Witte de With, voor altijd tweede?"(klik). Twee dagen aan de kade…mooi gezicht moet dat zijn. Ik verwacht veel belangstelling op ons plein…mooi weer, ijsco, gezellig! We zullen het beleven volgend weekend!

We hebben dus nog een weekje om de meest acute probleempjes te (laten) verhelpen. De douches zijn nog niet 100% zoals ze horen te zijn, er ontbreekt nog wat in de damestoiletten, ’s avonds is het te donker voor het gebouw etc etc… Maar alles zal goedkomen, uiteindelijk. En als we eenmaal boven zijn dan hopen we zo snel mogelijk weer alles aan te kunnen sluiten (telefoon/fax/internet/hotspot/webcam). Ook krijgen we boven een groot LCD-infoscherm, met de buienradar en dergelijke – handig toch?

Okee, hier nog een paar photootjes…

P1010013_2
Hier komt een nieuwe brug, halverwege de loopsteiger.

P1010019
Enkele bruggen zijn afgekeurd (bij eb is het lastig om op de kant te komen) en daar wordt nu aan gewerkt.

P1010014
Dit wordt de afspuitplaats.

P1010016
De staat van de havenmond. De damwand ligt er helemaal in.

P1010017
Nu nog opvullen en netjes afwerken.

P1010018
En we eindigen met een plaatjes van de Dorpsstraat, vanochtend vroeg. De bomen beginnen al wat kleur te krijgen.

Dat was het weer voor nu.

Later!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s