Het gaat aan!

Ziezo. Morgen gaat het aan. Dit weekend een volle haven, let maar op. Dus gisteren nog snel even een dagje naar de wal en de auto helemaal volgestouwd met voor een dikke maand aan proviand (doet bijna iedereen hier trouwens), want voorlopig komt het er niet van. Meivakantie-Hemelvaart-Pinksteren…allemaal in de meimaand.
En zijn we er klaar voor? Antwoord: ja, laat ze maar komen. We hebben mooi kunnen proefdraaien tijdens de Paas, gelukkig. Hier en daar zijn er nog wat kleinigheden, maar dat is niet zo belangrijk. En nu komt het mooie: we zitten op ons plek! Boven dus. Uitzicht van hier tot Tokyo! Echt heeeeel mooi. Komt dat zien ende aanschouwen. Ja, afgelopen maandag werden we de frietkot uitgebonjourd door de pachter en op dat moment konden we eigenlijk nergens naartoe. Maar zie: de stoffeerder was ’s middags al klaar met de vloerbedekking, dus goede raad was duur: hup naar boven. En maar weer sjouwen en sjouwen en sjouwen..we gaan ons binnenkort inschrijven als erkende verhuizers (voor al uw verhuizingen en bekend met de situatie op de waddeneilanden…)..ja maar goed, op ’t laatst wordt je er gewoon melig van. En als het nu eens gemakkelijk ging…me neus, alleen al die TANK van een brandkast. Omhoog, door een raampje. Zoiets ja.
Maar we zitten nu op ons plek en we verhuizen NOOIT meer. Laat dat genotuleerd zijn! Nooit. Er moet nog wat overkomen vanaf de schuur, maar we kunnen de gasten ontvangen in ieder geval.
En morgenmiddag gaat het dus los. Half vier laag water, dus de kuddes komen vanaf een uur of één binnendenderen. Helaas hebben we nog steeds geen aanduidingen, dus we geven ze stuk voor stuk een plaatsje. En ik zei al eerder: we zijn nu echt resoluut. Het lijkt wel of iedereen aan de lange steiger wil, maar dat gaat alleen nog op voor de platbodems en grote jachten van minimaal 15 meter. En geen centimeter minder. De rest gaat keurig in de vakken. Alleen als de boxen vol zitten en aan de lange steiger is nog plek, okee, dan kunnen we daar eventueel naar uitwijken.
Conclusie: het wordt vanaf dit weekend heel druk, en dat met name door het mooie weer. Het lijkt wel zomer (beter nog, eigenlijk). En o ja, niet allemaal gaan klagen van o wat zijn jullie duur. Kwaliteit kost nou eenmaal geld, want zo is het ook. En we zijn maar met drie cent per vierkante meter omhoog gegaan (64 cent, dus reken maar uit.)
Ik doe wat photootjes van vandaag en dan ga ik snel weer door.
Groetjes!!!

P1010001
Hier zitten we dus. Uitzicht he? Jaja!!

P1010002
De tijdelijke balie. Ik denk volgende week hebben we een echte balie. (Het is nog een rommeltje op deze foto, maar hier zijn we nog aan het installeren).

P1010005
Recht vooruit het havenkantoor, rechts de ingang vanaf buiten.

P1010004
Dit is het restaurant…ik bedoel: dit WORDT het restaurant. Half mei klaar…?

P1010007
De achterkant. Ook mooi afgewerkt nu.

Advertenties

3 gedachtes over “Het gaat aan!

 1. Lieber Patu,

  Glxfcckwunsch zu eurem neuen Kantor.

  Aber das mit der Qualitxe4t und dem Geld sehe ich etwas anders.

  im Oktober 2006 war es 41 Ct. / mxb2, heute sind es 64 Ct. mxb2, das sind 50% Erhxf6hung in 2 Jahren , das ist zuviel

  und auf den anderen Eilanden sind das fxfcr mich tussen 4 und 6 x80 minder per Tag !!!

  Ich wxfcnsche euch trotzdem viel Erfolg mit eurem neuen Hafen, aber ich fxfcrchte, das wir uns nicht mehr so oft sehen werden wie in den vergangenen Jahren, ich werde mir wohl andere Ziele suchen mxfcssen, die ich auch bezahlen kann.

  Viele Grxfcxdfe

  Euer Ralf

 2. Hoi Ralf,

  De tarieven van de laatste jaren:
  2005: 0,44
  2006: 0,46
  2007: 0,51
  2008: 0,61
  2009: 0,64

  Het is dus 0,46 en niet 0,41. In 2008 in één keer 10 cent erbij vanwege de nieuwe haven.
  Het is waar dat wij niet de goedkoopste waddenhaven zijn. Maar vergeet niet: je bent dan ook op Vlieland, en dat is onbetaalbaar 🙂

  Toch heb je wel een punt. Desalniettemin hoop ik je nog vaak in de haven te zien.

  Groetjes,
  Patu.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s