Interbellum

Nou mensen, Siep Vis is vanmiddag aangekomen dus we kunnen met een gerust hart het seizoen in. De rest van de praatjesclub volgt binnenkort, met andere woorden het wordt weer een gezellige boel 🙂

En tussen ons gezegd en gezwogen…volgens mij is het al twee weken geleden sinds het laatste blogje. Het gaat ook veels te snel allemaal, waar blijft de tijd…de dagen gaan over een maandje alweer korten, het is toch te gek. Maar kom, niet getreurd, we gaan genieten van elke dag en dit seizoen wordt supergezellig, let op mijn woorden.

Het vorige blogje ging over die drukke Meiweek. (Het was echt één drukke week, de tweede was weer rustig – weten we nu voor volgend jaar). Nu zitten we in een soort interbellum, even rust tussen haakjes tot aan de Hemelvaart. Ja, rust in de haven (bootje of 20 gemiddeld door de week)  maar ondertussen wordt er kei- maar dan ook keihard gewerkt. En de gang zit er echt in mensen, het gaat nu wel heel snel allemaal. Want wat is er allemaal bereikt in de voorgaande week:

1. de PIN is aangesloten en functioneert.
2. het Internet in ons kantoor is aangesloten.
3. we hebben weer (vaste) telefoon.
4. de KPN Hotspot is weer aangesloten.
5. onze balie is geplaatst.
6. er zijn nieuwe bruggen geplaatst.

En volgens mij vergeet ik nog wat.
Maar…we kunnen weer functioneren in ieder geval. Met name die PIN…een zegen dat ie het doet, want 9 van de 10 klanten gasten gebruiken PIN. In de Meivakantie was het gewoon een ramp. Komt er eentje aan de balie (ik bedoel voor het bordkarton), ik zeg dat is dan 76,33 graag – zó da’s nie goedkoop – nee nou ja, tis nu eenmaal zo kan er ook nix aan doen – kan ik me kaartje gebruiken?- nou nee want we hebben geen PIN nie, want ja, die KPN he, je kent het wel, het is me wat pfff…- o, en nu dan, ik heb niet genoeg contant – nou, in het dorp zijn twee banken met PIN, kunt u daar geld opnemen – hoe kom ik daar – nou zus en zo – tot hoe laat bent u open – tot vijf minuten geleden, maar u kunt morgen ook betalen hoor – maar ik ga morgenvroeg om  5 uur weg, want het tij dit en dat ……….
Affijn, zo ongeveer ging een niet afgeronde betalingstransactie in z’n werk. Dus, in zo’n geval bleven we langer open, we zaten er ’s avonds om 10 uur nog! Dus..heel fijn zo’n PIN. Dat was écht prio 1.
Prio 2 was het Internet. Tegenwoordig gaat heel veel via de mail en dergelijke. Dat kon dus sinds september vorig jaar niet meer, dus ik handelde alles maar thuis af. Best wel lastig soms.
Prio 3 het WiFi-gebeuren. Dat werkt sinds afgelopen woensdag weer. De kraskaartjes zijn ook al binnen dus we zijn weer in de lucht, iedereen kan z’n gang weer gaan. Men rekent er gewoon op. Kreeg gelijk alweer de gebruikelijke reactie: waarom doen jullie het niet gratis, kan makkelijk, je hoeft alleen maar een router te plaatsen. Antwoord, ja weet ik. Hier komt de reden: stel, we doen het gratis. Tijdens het surfen op ons netwerk raakt iemand offline. Komt niet meer online. Wat doet diegene? Juist, hup naar het havenkantoor, waar het op dat moment druk is. Komt ie aanzetten met z’n laptop. Ik heb geen verbinding meer, waarom niet, kijk er es even naar.
Kijk, en daar hebben we dus mooi geen tijd voor, voor die flauwekul. Want dat gebeurt. Dat gebeurde nl. ook vorig jaar juni, toen we in zo’n keet zaten. Had ik een draadloos routertje van mezelf omdat de KPN nog niet gexefnstalleerd was. Achtermekaar kwamen ze. Het hele hok vol met laptops. Gek werd je ervan. Op het laatst leek ik wel een helpdesk. Nou, met name dáárom laten we het de KPN doen. Doet ie het niet? Bel maar 0900-etc, zij helpen u wel verder, daaaag! En dat werkt. Plus, dat de KPN altijd een werkende verbinding garandeert. Is er stroomuitval op een steiger met een antenne? Ze hangen dezelfde minuut nog aan de telefoon. Nee hoor, werkt perfect zo.  We laten het bij de KPN. Plus dat ze op dat eiland ten oosten van ons ook KPN Hotspot in de haven hebben, dan kunnen ze met hetzelfde kaartje doorsurfen. Daar is dus over nagedacht.

Wat nog níet klaar is, is het restaurant, de snackbar en de wasserette. Misschien volgende week, wie zal het zeggen. Het anker voor het gebouw is ook weer helemaal opgelapt en het lacht je gewoon tegemoet. En….de webcam. Daar wordt aan gewerkt, gewoon even geduld hebben, komt goed.

Afgelopen donderdagnacht beleefden we hier de Schuttevaerrace. Mensen mensen, dat was me een partij afzien zeg…niet normaal. Ik stond vanaf 12 uur ’s nachts tot een uur of half vijf op steiger B, in de striemende regen, boten af te houden, stukje meelopen om de route naar onze post uit te leggen, zeggen dat ze op steiger C moeten wachten..harde oostenwind, geeneens tijd voor de koffie…ach, ja denk je dan, het is voor een goed doel en wat doet een organisatie zonder vrijwilligers.
Gelukkig is alles goed verlopen wat ons betrof. Volgend jaar gewoon weer – maar als rayonhoofd ga ik wel voorstellen om het nu maar eens op een meer Christelijk tijdstip te houden want ik had me toch een jetlag van hier tot Tokyo…

A.s. weekend dus de Hemelvaart. De Weeronline zegt half bewolkt en ZW 3-4, met andere woorden: druk, misschien wel vol. Zal me niks verbazen. Ook al omdat de H-T race net in dat weekend is. Dan zit  zitten ze hiernaast vol en wat wordt dan de uitwijk? Juist.

Ok, ik ga een paar photootjes doen.

P1010001a_2
In de haven is al veel te beleven, maar ook in de lucht zo nu en dan. Even klikken voor de vergroting en wat zie je dan? Jawel! Een sappige B-52, meneertje! Niet bepaald alledaags. Dat doet mijn spottershart goed 🙂

P1010001aa
Onze hal. Wát een balzaal he? Geweldig….!

P1010002aa
Onze balie…nu zitten we sinds lange tijd weer achter glas.

P1010003aa
Yes yes…we hebben de Blauwe Vlag! Alvast dank voor de felicitaties 🙂

P1010004a
Dit uitzicht verveelt nooit, maar dan ook nooit.

P1010006a
De nieuwe bruggen worden op hun plaats getakeld.

P1010016a
Ook hondjes kunnen er nu op lopen.

P1010002a
Wat gebeurt er als een charter van 40 meter een bolder gebruikt om met westenwind van de lange kade af te komen? Dit!

P1010011a
De cafetaria in wording.

P1010014a
Anker afbikken en de vlaggemast voorbereiden…

P1010019a
En tenslotte de voortgang van het restaurant. Stand van 14 mei.

Dat was het weer tot zover.
De groeten!

Advertenties

2 gedachtes over “Interbellum

  1. Mooi geworden! Ik kom in september weer naar Vlie, kom wel eens kijken 🙂 Gefeliciteerd met de vlag! Kun je nu uit de haven drinken? (Als het water niet zout was geweest)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s