De opening

Aloha vanaf een heet Vlieland!

De hele week stond ik al in de startblokken voor het blogje, maar door het mooie weer lukte het gewoon niet. Was alleen ’s middags vrij en dan ga je niet binnen zitten. Nu dan maar even want anders is het allemaal oud nieuws (is het toch al). Zelfs voor Vlie is het nu zo heet buiten dat het niet uit te houden is.  Momenteel zelfs 28 graden in de schaduw! Dat zijn Limburgse temperaturen! Gelukkig zijn er buien onderweg en is het maximum morgen weer een normale 21 graden. Het voordeel van Vlie is dat het water vlakbij is – je bent altijd binnen 10 minuten op het strand of aan de Waddendijk. ’s Zomers zit je hier gewoon het beste (de andere jaargetijden ook 😉 )
Tot zover Pelleboer.

Nu even in mijn geheugen graven over afgelopen week.  Wat is er gebeurd allemaal…oja! De opening! We zijn vorige week vrijdag opengegaan, hetgeen betekent dat de haven aan ons is overgedragen en dat alles nu klaar is hoort te zijn. En, was het gezellig, de opening? Nou…kweenie. Heb er weinig van meegekregen. Natuurlijk urenlange toespraken van de hotemetoten hoogwaardigheidsbekleders en ja, wat was er verder…oja, het zeemanskoor verzorgde nog een klein optreden. Maar wat ik zeggen wil: het liep dermate aan in de haven dat wij als personeel zijnde geen tijd hadden om ons met de opening bezig te houden. Er kwamen een kleine honderd jachtjes binnen die middag, dus je zou bijna willen zeggen dat wij nogal populair zijn. Echt waar: al twee weken hebben we zo rond de 200 boten liggen en dat hebben we nog nooit beleefd. En ok, het is steeds geweldig weer, maar we vergelijken met Terschelling en we zien het daar steeds één-twee dik liggen. Kijk maar: Terschelling_webcam
Stelt dus helemaal niks voor.
Vergelijk het eens met deze:
P1010002a
Dit zijn er zo’n 200. Zo was het dus afgelopen week, elke dag maar weer.

Het ligt dus niet alleen aan het weer, laat dat duidelijk zijn. En we merken het aan de reacties in de haven…sommigen hoppen even naar Terschelling, maar de volgende dag zie je ze weer hier in de haven. Het schijnt hier nu eenmaal veel lekkerder te liggen. Plus het strand is op een steenworp, we hebben een supermarkt in ’t gebouw, downtown Vlieland is op 10 minuten loopafstand, het verkoelende bos ligt direct aan de haven, leuke havenmeesters 😉 …wat wil een mens nog meer. Ik zou het niet weten, dus wat zou je dan nog op Terschelling moeten zoeken. Disco’s, jongerenacampings en café’s. Ok, daar zijn wij niet goed in. En dat willen wij graag zo houden!
Maarre…de opening dus. Veel toespraken en de officiële opening ging gepaard met het afsteken van groen-witte vuurpijlen die rood bleken te zijn. En steiger A heet tegenwoordig de Dick Visser steiger, naar onze voorzitter. Een hele eer! Uiteraard opperen wij, als personeel zijnde, ook voor naamgeving van de volgende steigers: steiger L voor der Lambert, steiger C voor der Cornelius en steiger I voor ikke 🙂
Verder hadden wij vernomen dat er na de plechtigheden van de opening een gezellige BBQ werd gehouden op terras van de Dining. Ook dat ging volkomen langs ons heen. Maar niet getreurd: de voorzitter oreerde dat wij binnenkort een eigen feestje krijgen. Ik ben zeer benieuwd…

Ik heb enkele photootjes geschoten van het gebeuren:

1
Hier overhandigt de burgemeester, de binnenkort naar Stadskanaal (of all places) vertrekkende Baukje Galama een brons kunstwerk aan onze onlangs geridderde voorzitter Dick Visser.

2
Gedeputeerde mevrouw Schokker. Toespraak nummer zoveel.

3
Dus nog één keer: nooit meer steiger A, maar de Dick Visser steiger.

4
De Brandaris was hiervoor reeds ingelicht: schietoefeningen in de Vlielandse haven door Notabelen.

4a
(Even klik doen voor groter formaat) Het zou groen-wit moeten zijn (Vlielandse vlag) maar het is rood. Desalniettemin is de haven hiermee geopend.

5
Na dit alles wordt het glas geheven.

6
Na afloop een hapje en een drankje (mooie haven hebben we toch!)

Meer plaatjes hier.

Afgelopen maandag was ik jarig (dank u wel) enne….deze keer heb ik het superstil gehouden want ik heb het één keer meegemaakt dat ik me versprak en de volgende dag had ik dus geen leven meer.  En het is nog gelukt ook. Bijna, bijna ging het fout. Ger van de Allegro meldde zich op kanaal 12 met de hartelijkste felicitaties…ONEEEEE dacht ik, de hele haven hoort dit. Ik ben weg! Maar gelukkig was het blijkbaar nog te vroeg in de ochtend en slechts weinigen hadden het havenkanaal standby. Door het oog van de naald. Nee, als je goed je verjaardig wilt vieren, dan moet je in de wintermaanden jarig zijn, want iedereen is toch veels te druk nu.

Morgen barst het hoogseizoen los. Aan één kant jammer, want we hebben NU leuke haventjes, goed te behappen. Je hebt nu nog persoonlijk contact met je gasten, maar dat is zodirect niet meer te doen. Met 300+ boten kan je dat vergeten. Zes weken volle bak, crisis of niet. De eerste langkampeerders hebben zich trouwens al gemeld: ‘doe maar drie weken’-hoor ik aan de balie. Nou dan weet je het wel.

Wij duiken nu het hoogseizoen in. Wens ons maar sterkte…

Tot binnenkort!

Advertenties

Een gedachte over “De opening

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s