Roddels

Het roddelseizoen is alweer gaande. Je kan geen meter op straat lopen en het 'nieuws' komt je in honderd verschillende versies tegemoet. ('Zeg, ik heb hoord dat…')
In kleine dorpjes is het vaak ons-kent-ons en het roddelen hoort er gewoon bij. Op Vlieland is dat niet anders, maar hoe langer de winter duurt, hoe meer het allemaal de perken te buiten gaat.

En wist u dat Vlielanders het woord 'geheimhouding' niet kennen? Iets dat nooit op straat had mogen komen, hoorde je allang een paar dagen eerder. Zo gaat dat hier.

Tja, het hoort erbij. Maar soms kan ik daar niet zo goed tegen, daarom ga ik zometeen de boot op om twee weken ver weg te zijn van alle het geroddel en geroezemoes. Even geen Vlielanders zien (en vooral horen), weg van alles. Heerlijk!

Tot december!

2 gedachtes over “Roddels

  1. Op de website loopt momenteel een discussie over een roulatiesysteem voor ligplaatsen in drukke tijden. Het zou heel interessant zijn als de jachthavens hun visie zouden geven op de voorstellen. Zie http://www.wpoi.nl/gastenboek/gastenboek.php?box=zilt

    Het komt er op neer dat in drukke tijden het aantal ligdagen wordt beperkt tot ca. 4 dagen. Steeds meer Wadvaarders storen zich aan mensen die wekenlang de havens “blokkeren”. Het voorstel is om iedereen bij binnenkomst te melden wanneer ze geacht worden te vertrekken. Een extra sticker met bootnaam, vertrekdatum, kleurcode zou dat kunnen regelen. Uiteraard alleen in hoogseizoen. Geen verplicht vertrek boven 6 Bft…. Ik ben benieuwd.

  2. @klaas
    Maar dat is een discussie die je zelf lijkt te hebben gestart via het gratis gastenboekurl van wpoi.
    Voordat de haven was verbouwd en vorig jaar toe de faciliteiten nog niet klaar waren, gedoogde een ieder het stapelen en rode vlag. De situatie die al sinds de 70 tiger jaren op Vlieland gebruikelijk is. Nu met box en stroom lijkt er een andere vaardersgroep op te staan. Niks ankeren voor een nacht etc. Er is een mentaliteitsverandering die toch harder lijkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s